Kirkelodgaard's  DV og Welsh sec. B


  2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
Nyheder på Kirkelodgaard 2016
Startside
Nyheder
Lidt om os
Dansk Varmblod
Welsh
Hingstevalg
Links
Salgsliste
Solgt
Himmelheste
   
18. december
 
20. november Kirkelodgaard's Ci Ci Chopin er flyttet hjemmefra. Han blev i dag hentet af sin nye ejer og kørt hjem til Barthahus i Kokkedal.
Vi håber Camille Silke Pless for rigtig meget glæd af ham og glæder os til at se dem på springbanerne om nogle år.

 
7. oktober Kirkelodgaard's Medina har nu været i professionel ridning i 2 måneder og er nu så langt i sin uddannelse at hun er blevet sat til salg.
Vil du selv op er Medina måske noget for dig. Hun er en let ridelig kat 2 der har en super gang og kan blive en super dressurpony Se mere på vores salgsside.
 
30, september Så sluttede det meget lune efterårsvejr. Med udsigten til  koldere nattemperaturer og en del regn slutter sæsonen for at gå ud om natten for vores heste. I hvert fald gruppen med følhopper.
 
15. september Følhopperne er blevet håndprøvet. De burde alle være minimum 70 dage henne, men desværre var der intet føl i Monick. Til gengæld kan vi glæde os til to DV føl næste år. Charsha skal have føl efter Cornettino Ask (som Chasmin og Champion er efter) mens Chianti skal have føl efter Humberto Ask. Det bliver Humbertos første følårgang i Danmark.
 
27. august For første gang havde vi et føl med på DV's Eliteaktion.
Kirkelodgaard's Chascha's hingsteføl Kirkelodgaard's Ci Ci Chopin var ved følskuet i Ikast udtaget til Eliteaktionen, hvor 61 føl var på aktion.
Aktionen startede kl 19.30 og Chopin kom i ringen som kat nr 449 (startede med katalog nr 400).
Der kom flere bud på Chopin, men da hammerslaget faldt var det springrytter Camille Silke Pless, der blev ejer af Chopin.

Vi ønsker Camille hjertelig tillykke med Chopion. Vi glæder os til at følge dem når de om nogle år kommer på springbanerene
 

 
19. august En hektisk uge i høstens tegn Tirsdag blev byggen høstet, onsdag havren. Torsdag og fredag kørte vi halm ind.
Fredag startede Simone og Sabine til ridning. Simone rider på en hvid pony, der hedder Flix og Sabine rider på en rød pony, der hedder Amira. Det var to meget stolte pige der fredag aften kunne ringe til mormor og fortælle at de var startet til ridning.
 

 
7. august Årets Welshkåring og show faldt i samme weekend som DV's følskue.
Heldigvis var DV's følskue og så kunne vi tage til Welshshow på Fyn.
Kirkelodgaard's Monick og Kirkelodgaard's Madonne var meldt til show.
Madonna havde selvtilliden helt i top og trods det at hun knap er 2 måneder og de fleste andre føl var 3-4 måneder.
Madonne blev bedste sec B føl og gik videre til Ungdyrchampionatet.
Simone og Sabine heppede selvfølgelig på deres føl løb nu mor, løb nu far lød det fra sidelinien.
I Ungdyrchampionatet deltog en 2 års, en 1 års og det føl hun lige havde slået i følklassen.
Dommerne kunne godt lide lille Madonna og hun blev Res. Ungdyrchampion sec B. Et superflot resultat af et så ungt et føl.

 
6. august Kirkelodgaard's Champion deltog i dag i DV's følskue på Fyn/stutteri Ask.

Champion var godt gående og viste at selv om man er af springafstamning så kan man ogaå godt være supergodt gående i både skridt, trav.
Champion fik hele 8,5 i type og 8 i hoved/hals, 8 i skulder/manke, 7,5 i overlinie/bagpart, 7,5 i forlemmer, 7 i baglemmer 7,5 i galop afsluttende med 8 helhed. Dommeren vurderede at han er i vækst og gav ham derfor ikke adgang til dagens finale.


 
24. juli Årets første følskue for vores vedkommende er vel overstået. Kirkelodgaard's Ci Ci Chopin deltog i Dansk Varmblods følskue i Ikast. En meget varm dag, men det lod Chopin og Chascha sig ikke mærke af.

Chopin viste sig rigtig flot frem foran dommerne og fik meget ros. "En superlækker springmodel" var Karina Christiansen første kommentar til Chopin. Han fik 8 i type, 8 i hoved/hals, 8 i skulder/manke, 8 i overlinie/bagpart, 7,5 i forlemmer, 8 i baglemmer 8,5 i galop afsluttende med 8,5 i helhed og en finaleplads. Endelig blev han udtaget til Eliteaktionen i forbindelse med årets Eliteskue.
Behøver jeg at nævne at vi er super stolte af Chopin.

Chascha skal også have stor ros. Hun har været til følskue med 5 af hendes føl. 3 af dem er udtaget til finalerne. 
4 juli Dagens besøg af dyrlægen viste at Chianti er i fol. Vi ser frem til føl efter Humberto Ask i 2017
 
24. juni Hingstevalget til Monick faldt på den Hollandskfødte hingst Lywimar Agagio.
Monick er blevet bedækket og er hjemme igen. Vi håber at det resultere i et Welshføl i 2017
 
19. juni Monick og hendes føl, som har fået navnet Kirkelodgaard's Madonna nød eftermiddagen på fold. Selv om det var første gang Madonna var på fold foregik det for det meste i fuld firspring, så Monick havde rigeligt at se til.
 
18. juni Simone og Sabine har siden sidste års dyrskue forsøgt at overtale farbror Søren til at tage en kalv med til dem. Det lykkedes de unge damer og Søren havde tilmeldt en fin sortbroget kalv. Simone og Sabine havde også trænet med kalven og deltog i kalvekonkurrencen med "deres" kalv Blacky. De svarede også dommeren på hans spørgsmål og trak med lidt hjælp med Blacky i ringen. De var så pavestolte da de fik rosetter for deres flotte arbejde.
 
17. juni Vores 2 års hingste Kirkelodgaard's Master og Kirkelodgaard's Montoya deltog i år på Det Østjyske Dyrskue. I år var det DV dommer Poul Graugaard der dømte Welshponyerne.
Simone og Sabine hjalp med at klargører deres ponyer. De stod bom stille i boksen mens de blev striglet og shinet op til show.
Begge hingst opførte sig eksemplarisk i ringen. De var flyvende på mønstringsbanen og fik begge rigtig  flotte karakteristikker. Master tog fløje og 23p mens Montoya gik nr to med 22p.
Senere på dagen da rosetterne blev uddelt fik Master så også ærespræmie skænket af Welshforenigen. Tak for det.


 
16. juni Chascha er scannet drægtig, så vi ser frem til et Cornettino Ask føl i 2017
 
15. juni Monick kom susende ind som den første, da hestene blev lukket ind sidst på eftermiddagen. Hestene går alle på nær Monick ude hele døgnet men da dyrlægen skulle komme og inseminere Chianti blev de alle lukket ind. Monick plejer så at få lov at blive inde da hun stod med vokspropper og forventes at fole inden for de næste dage. Dyrlægen kom ved 18 tiden og inseminerede Chianti ved stutteri Ask nye hingst Humberto Ask.
Da hestene skulle lukkes ud igen ved 21 tiden stod et smukt lille hoppeføl ved Monicks side. Rød med blis og 4 sokker, hvad mere kan man ønske sig - lige ud over at den ville beholde farven og det gør den ikke. Der er fine lyse ringe omkring øjnene så hun bliver helt sikkert skimmel.
1 juni Dyrlægen har i dag været forbi og insemineret Chascha. I år har vi valgt at ifole hende med med Cornettino Ask.
 
29. maj Malou som ejer Kirkelodgaard's Mischa må ikke længere starte Mischa, da hun efter Dansk rideforbunds reglement er for gammel til at starte kat 3 ponyer. Malou har uddannet Mischa helt fra bunden af men nåede ikke selv at starte Sydjysk mesterskab på Mischa. Malou's veninde har i løbet af foråret reddet lidt på Mischa og har startet et par stævner på hende. I dag blev Emmelie og Kirkelodgaards Mischa nr 3 ved Sydjysk mesterskab. Vi ønsker equipagen tillykke. Samtidig ønsker vi Malou tillykke med de flotte resultater hun selv har opnået med Mischa. Vi håber du finder en ny ejer der vil fortsætte det Malous flotte arbejde med Mischa.
 
12. maj Så blev det Chiantis tur til at få føl. På terminsdagen kl 22.15 kom endnu et føl efter Cornettino Ask til verden her på Kirkelodgaard. En dejlig mørkebrunt og højtstillet hingste.
 
8. maj Milan har i den forgangne weekend været til dressurstævne med sin rytter og ejer Alberte. De er kun parrets anden stævne og ligsom første gang havde de en roset med hjem. De blev til 68% og en delt 3 plads. Vi ønsker Albert og Milan hjertelig tillykke.
 
7. maj Fyns plagskue er for os vel overstået. Vi havde Kirkelodgaard's Master og Kirkelodgaard's Montoya begge 2 års Welsh med. Simone og Sabine havde selv været med til at vaske deres ponyer og sad stolte på tribunen sammen med Flemming (fra stutteri Bjerregård) og så deres ponyer blive bedømt. I dag var det Master der tog fløjpladsen og overlod andenpladsen til Montoya. De var meget lige og havde begge kararkterene 8 8 8 7 8 og var begge med i 2 års finalen. Det var to trætte ponyer vi havde med hjem i traileren og to meget trætte piger der sad på bagsædet.
 
29. april Det var meningen at vi skulle have to varmblodsføl i år, men det bliver altså 3. I dag kom årets andet føl. Kirkelodgaard's Suprice kommer han selvfølgelig til at hedde.
 
18. april Det tog ikke lang til at finde navne til åres første føl. Kirkelodgaard's Ci Ci Chopin hedder herren.
 
17. april Årets første føl kom her til aften. Kl 21.05 folede Chascha. Hun fik et dejlig brunt hingstføl efter Ci Ci Senior Ask.

 
   
   
   
   
   
   
Op