deKirkelodgaard's  DV og Welsh sec. B


2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
Nyheder på Kirkelodgaard 2017
Startside
Nyheder
Lidt om os
Dansk Varmblod
Welsh
Hingstevalg
Links
Salgsliste
Solgt
Himmelheste
   
2. juli Chianti er i dag scannet i drægtig og der er et stk Humberto Ask føl på vej. Så mangler vi blot at få Chascha scannet.
 
26. juni På denne dato i 2011 var Kirkelodgaard's Chianti til DV's 2 års løsspringning.
I dag 6 år efter har vi tilmeldt hendes første føl Kirkelodgaard's Chasmin til DV's Eliteskue for 2 års springhopper, som hun blev udtaget til i Ikast 10 juni.
 
Kirkelogaard's Chasmin Juni 2017
 
Kirkelodgaard's Chianti Juni 2011
 
17. juni  Det Østjyske Dyrskue er nu vel overstået. Det har været perfekt vejr. Simone og Sabine lånte en Shetlandspony og deltog med lidt hjælp i mønstringskonkurrencen. Det var to stolte piger der hver modtog en mønstringsroset. Hvis nogen er i tvivl er det Sabine t.v og Simone t.h.


Kirkelodgaard's Master deltog i konkurrencen om skuets bedste Vallak.
I 2016 deltog han som 2 års i konkurrencen om skuets bedste Hingst. Her var de kødkvæg der gik i den anden ring ved at skræmme livet at Master og han var meget urolig og trippede rundt.
I år var han mere sej. Han var opmærksom på kødkvæget, men han var rolig og fokuseret på sin opgave. Det gav bonus og Kirkelodgaard's Master blev kåret til Skuets bedste Vallak 2017. Tøsedrengen kom op i Master da han skulle have æresbåndet på, så i ringen fik han ikke sit resbånd på. Det lykkedes dog at få det på ham inden vi skulle ind til af ærespræmieruddelingen.
 


16. juni  I år deltog vi på Det Østjyske dyrskue med  Kirkelodgaard's Master og Kirkelodgaard's Montoya. De deltog begge i Vallakklassen. Master tog fløjen, mens Montoya måtte tage sig til takke med anden pladsen. De fik begge 22p og Master gik videre til konkurrencen om skuets bedste Vallak.
 
 
16. juni  Chascha er blevet insemineret. Hun står stadig på Nicoline på Fyn med "hendes" føl. Nicoline har sørget for at få Chascha insemineret med Humberto Ask. Nu er begge hoppe blevet insemineret med Humberto Ask og vi håber på at der kommer to føl efter ham til næste år.
 
12. juni  Chackline tegner så godt at vi har valgt at ifole Chianti med Humberto Ask. Dyrlægen har i dag været forbi og insemineret Chianti.
Samtidig konstaterede dyrlægen at Monick var i fol.
  
10. juni I dag var det Kirkelodgaard's Chasmin der var i byen. Der var tilmeldt 2 stk 2 års DV springhopper begge efter hingste fra stutteri Ask. Chasmin sprang godt og blev belønnet med 8,5 i springkapacitet og 8,5 i springteknik. Hun opnåede samtidig 8 i helhed, gik fløj og blev udtaget til Eliteskuet. Tak for de fine ærespræmier.


 
4 juni  Pinsedag var vi til et familiearrangement på Fyn. Vi var kun få km fra Nicoline, som pt har Chascha gående. Chascha er ammemor til Nicolines føl.
Både Chascha og "hendes" føl har det godt. Det var dejlig at se at Chascha og føllet trives så godt.
3. juni Det blev en god dag på Fyns Juni Show. Vejret var perfekt .Madonna var i hold med 1 og 2 års Welsh sec B og WPBR. Hun gik rigtig fint i ringen og Simone og Sabine var meget stolte af deres pony.


Janni Pedersen tog dette billede af Madonna i ringen

 
2. juni Traileren er pakke så den er klar til Madonna skal til Fyns Junishow i morgen.
Samtidig har Jørgen og farbror Søren kørt 37 wrapballer sammen, så nu er en del af vinterfoderet i hus.
 
29. maj Kirkelodgaard's Chackline har fået sin egen side og der er tilføjet billeder af hende.
Chasmin og Chablis er blevet løssprunget i weekenden og der er lagt billeder på deres sider.
Champion var en tur på ridebanen og viste at han skam også kan spadsere. Der er også lagt billeder på hans side.
 
13. maj  Chianti har føl har fået navn. Kirkelodgaard's Chackline. I dag har mor og datter være på fold for første gang.
 


12. maj 12 maj er åbenbart en god dag at få føl på. I hvert fald leverede Chianti i dag hendes tredje føl, alle født den 12 maj.
Chianti blev lukket ud fra morgenstunden, og mens jeg mugede hendes boks så folede hun på folden.
Alt gik vel og Chianti har fået et hoppeføl efter Humberto Ask.
 
9. maj Så har vi atter været på Højgaard hestehospital. Vi læssede Chascha og hendes plejeføl og kørte hende til føllets ejer i Ringe. Nicoline, som ejer føllet holder os løbende opdateret og vi ved Chascha er gode hænder hos hende.
 
5. maj Kirkelodgaard's Surprice er flyttet hjemmefra i dag. Vi ønsker Julie held og lykke med Surprice.
 
5. maj Chascha påbegyndte foling fredag kl 2. Vi kunne hurtigt se at der var noget galt. Chascha foler normal hurtigt men efter at vandet gik skete der ikke ret meget mere. Jørgen kunne mærke to hove desværre baghove. Dyrlægen blev straks tilkaldt. At få fat i en dyrlæge der tage ud til heste viste sig at tage noget tid. Det lykkedes os at få fat i Vejle Hestepraksis. De kom to dyrlæger som sammen med Jørgen trak føllet ud (når Chascha fødte på) mens jeg holdt hende i grimen og prøvede at holde hende så rolig som mulig.
Efter 3 timer fik vi et kæmpestort flot hoppeføl af hende. Desværre var føllet død.
Chascha var under hele forløbet cool trods den hårde foling.
Vi lod føllet ligge hos Chascha og hun nussede og puffede kærligt til det.
Over middag lukkede vi Chascha på fold. Hun vendte rundt et par gange og puffede til føllet.
Om eftermiddagen opdagede vi på ammehopper.dk at der på Fyn stod et føl der havde mistet sin mor. Vi kørte Chascha til Højgaard hestehospital, hvor føllet stod. Imod alle ods var det moderkærlighed ved første blik. Chascha tog øjeblikkeligt føllet til sig.
Chascha og hendes plejeføl står på Højgaard mens Chascha bliver skyllet de næste par døgn.
Sådan en dag er det ikke sjovt at være hesteejer.
 
29. april Molger Rideklub holdt klubstævne i dag. Freda og Kirkelodgaard's Medina havde deres stævne debut i både dressur og spring. Bortset fra at Medina blev lidt bange for højtaleren så gik det rigtig godt i dressuren. Medina havde fået de flotteste fletninger, som jeg desværre ikke fik billeder af. Til gengæld fik jeg billede af den flotte roset, som Frida og Medina fik for deres flotte fejlfri runde på springbanen.
Tillykke med den flotte debut Frida.
 
 
24. april Igen i dag tog vi turen til Fyn. Denne gang havde vi Chasmin og Chablis med i traileren. DV reg Fyn  holdt løsspringningsaften og vi benyttede lejligheden til at få de unge damer i byen og prøvet kræfter med løsspringning på udebane. Det var sundt for damerne at komme i byen. De fik kigget noget på de nye omgivelser men fik også vist at de kunne springe. Der var heldigvis ros fra de erfarne folk der afholdt løsspringningen.
 
22.april Hele familien tog til Stutteri Ask, som i dag holdt åbent hus og fremviste deres hingste. 2 timer med fremvisning af hingste og deres afkom.
Der var bestemt nogle gode bud på hvilke hingste vil kan bruge til Chascha og Chianti i år. Simone og Sabine havde set frem til at se Casir Ask (Chascha's far) fremvist under lange liner, som sidste år.
Der blev fremvist 10 af Ask's springhingste, føl efter nogle af disse samt 4 ungdyr under rytter. Der var også 3 hingste fra Blue Hors. Desværre kom Casir ikke i ridehuset. Han var heller ikke at finde i hingstestalden. Simone var meget utilfreds med dette, men heldigvis kunne Kaj fortælle os at Casir stod i stalden ved siden af. Det hjalp på humøret at de kunne få lov at kæle og klappe Casir.
 
21. april 1 uge til Chascha har termin. Vi glæder os til der atter kommer føl på folden. Samtidig kender vi Chascha så godt at vi ved at der nok går3½-4 uger før hun foler.
 
11. april Hestenes vinterfolde er blevet inddraget. Der er blevet pløjet, harvet og sået hhv. havre og byg. Selvfølgelig med græsudlæg i det hele, men det varer nogle måneder før hestene får glæde af det. Til gengæld har hestene fået adgang til et lille stykke af sommerfolden, så de løbende kan vende sig til det friske græs igen
 
6. februar Bastian er blevet prøvereddet og godkendt af Simone og Sabine


 
5. februar I dag er Kirkelodgaard's Medina flyttet hjemmefra. Vi kørte til Nim med Medina og tog Bastian (kat III pony) med hjem. Frida har lånt Medina, mens Simone og Sabine har lånt Frida's kat III pony Bastian.
 
 21. januar Det milde vintervejr gør at der kan løsspringe på banen. Kirkelodgaard's Chablis og Kirkelodgaard's Chasmin blev derfor løssprunget. For begge hoppers vedkommende er det kun tredje gang de løsspringes. Selv om de ikke har prøvet det så mange gang var de ikke i tvivl om hvad de skulle. og der var ingen tøven bare fremad og over springene.
Desværre havde vi ikke mulighed  for at tage billeder. Dem må i have til gode.
 
4. januar Godt nytår. Her på Kirkelodgaard ser vi frem til at få 2 stk DV føl i år. I maj forventer vi at Kirkelodgaard's Chascha får føl efter Cornettino Ask DVH 1139 og Kirklodgaard's Chianti får føl efter Humberto Ask DVH 1236.
 
Op