Kirkelodgaard's  DV og Welsh sec. B


  2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
  Nyheder på Kirkelodgaard 2012
Startside
Nyheder
Lidt om os
Dansk Varmblod
Welsh
Hingstevalg
Links
Salgsliste
Solgt
Himmelheste
21. oktober I eftermiddag tog vi ned for at se hvor langt Malou og Pernille var kommet med deres ponyer Kirkelodgaard's Mischa og Kirkelodgaard's Montana. Malou og Pernille havde udstyret i orden. underlag, gamacher og jakke i matchede farver. Og hvis man så skulle komme i tvivl så stod der både rytterens og ponyens navn på både underlag og jakke. Hold op hvor så det godt ud. Det var imponerende at se hvad de havde nået med de næste rå ponyer de fik. Man bliver stolt som avler når man de ponyer man avler gøre det så godt under rytter. De skal nok nå langt de to equipager og vi vil glæde os til at følge dem.

 
15. oktober Dyrlægen har været på besøg og Chivas er nu vallak. Samtidig er alle hestene blevet vaccineret.
 
13. oktober Malou Holm og Kirkelodgaards Mischa har startet LD2 i Skærbæk rideklub i dag. Det bleb til en delt andenplads med 63,33%. Vi ønsker Malou og Mischa tillykke.
 
29. september Her til morgen/formiddag blev jeg ringet op af en meget glad Pernille. "Montana gik bare skide godt" var hendes kommentar til det ridt hende og Montana lige havde leveret på dressurbanen. Ca. 20 min senere kom der en SMS fra Malou. Mischa og Malou havde startet en LD2 og havde fået en førsteplads i en klasse med 18 starter. Vi ønsker Malou og Pernille tillykke med deres flotte præstationer.

Vejret er lidt efterårsagtigt og hestene er derfor begyndt at komme ind om natten. Så er der gang i den daglige udmugning igen.
 
16. september Montana er godt nok kun 4 år, men han er ved at være stævne vant. I dag har Mette, Malou og Pernille været i Padborg med Mischa og Montana i traileren. Både Malou og Pernille havde nogle rigtig gode ture på deres ponyer. Denne gang blev det ikke til rosetter, men det skal nok komme. De har jo kun haft deres ponyer i hhv. 4½ og 9½ måned og de var ikke reddet meget da de fik dem.
Helle har også sendt en besked om at det går rigtig godt med Milan. Han er blevet fold kammerat med Albertes anden pony. Hans har allerede haft flettet man, så ved han hvad der venter når han engang skal gå stævner.
 
15. september Simone og Sabine er startet til babysvømning. Det er bare et hit. De plasker rundt i vandet i en halv time, men store smil på læberne. Hvis man som forældre så tror at de tager en lur når de komme hjem, så tror man fejl. Der skal leges.

Malou og Kirkelodgaard's Mischa har fået deres første roset. Malou og Mette sendte os en MMS fra Padborg, hvor de var til stævne. Der var en fin blå roset på Mischa's hovedtøj. En andenplads med 65,34% i LD1 Stort tillykke herfra. Der kommer helt sikkert flere med det arbejde Malou ligger i sin ridning.

Birgitte tog turen fra Sjælland for at se til sit "lille" føl. Der går nogle måneder inden Campari er klar til at rejse til Sjælland så i stedet må Birgitte kommer og kigger til ham. Det har hendes veninde ikke noget imod, så får hun nemlig også besøg.

Om eftermiddagen var det så tid til at Kirkelodgaard's Milan skulle flytte hjemmefra. Vi kørte ham i traileren, men vi kunne også have trukket ham, for han flyttede kun 2,2 km hjemmefra. Han er blevet staldkammerat med Møllegydens Kaiser, så han er ikke ene Welshpony i stalden. Nu rider Alberte stævner på Kaiser og det kommer hun nok også til på Milan når han er klar om et ��r eller to. Vi ønsker Alberte held og lykke med Milan.
 
6. september Jørgen har wrappet og wrappet og nu er det så slut. De sidst wrapballer er i hus, så der er foder nok inde til hesten itil vinter.
 
5. september For 7 gang tog vi på Fyns følskue. Denne gang havde Magdalene Kirkelodgaard's Medina med i byen. Medina  gjorde som sine søskende fik 8 i helhed og gik videre til finalen. Simone og Sabine to igen et følskue uden vrøvl. Finalen var dog for kedelig, så der faldt de begge i søvn. Vejret var passende sol og lidt vind. Noget der også er godt for tørring af græsset.

4. september Efter at Jørgen i længer tid har studeret vejrudsigten er græsset nu slået og planen er, at der skal laves små wrapballer.
 
1. september Kirkelodgaard's Milan er udlånt med henblik på salg. Han flytter dog ikke langt hjemmefra, så vi får rig mulighed for at følge ham.
 
Montana og Mischa har været til stævne i dag. Pernille og Malou var stået op kl. 5 for at komme ud og starte dressur på deres ponyer. De havde nogle rigtig gode ture på deres ponyer. Vi håber snart vi får lejlighed til at se Montana og Mischa under rytter.
 
24. august  I foråret blev der sået udlæg i kornmarken ved kirken. Nu kornet er høstet og græsset er vokset har Jørgen hegnet marken ind. Chivas og Milan nød at få en ekstra stor mark at løbe på og græsset tager de også gerne med.
Chianti er kommet hjem efter kåringen og gå nu sammen med de øvrige hopper og årets to føl.
 
19. august  Det har været en travl weekend. Fredag blev Chianti kåret, lørdag blev havren høstet og søndag blev det sidste halm kørt ind.
 
17. august Endnu en Kirkelodgaard hoppe kåret i RDH. Kirkelodgaard's Chianti var til kåring på Vilhelmsborg i dag.
Det resulterede i en bestået rideprøve og en kåring i RDH. Nu har vi så tre DV hopper i stalden alle af egen avl og alle kåret i RDH. Nu varer det nok nogle år inden vi igen skal have kåret en hoppe i DV, da Chascha to sidste føl, har været hingsteføl.

 
14. august I søndags blev byggen høstet og her til aften kører vi så halm ind. Der bliver kørt halm ind af flere omgange i år. Første omgang er nu hvor byghalmen uden græsudlæg køres ind. I morgen eller torsdag bliver det så byghalmen med græsudlæg der bliver kørt ind. så går der lige et par uger før havren høstes og havrehamlen skal køres ind. Hestene nyder at gå på døgnfold. Der er ingen der laver noget pt. Det er dog snart slut. Monick skal snart i arbejde og Medina skal gøres klar til følskue i starten af september.
 
29. juli Det blev en lang dag på DV's følskue i Ikast. Campari viste sig super og dommer belønnede ham med en masse rosende ord og en plads i finalen. Han fik som en af de eneste springføl 9 i type. I finalen var han også super gående men måtte se sig slået af en halvbror, men blev næstbedste springhingsteføl og reserve til DV's Eliteskuet og så kom der en ærespræmie med hjem. Simone og Sabine sad ved sidelinien og heppede mens far tog billeder.
 

 
18. juli Kirkelodgaard's Campari er blevet solgt til Birgitte Kirk Jensen. Foreløbig bliver han dog stående da han først bliver fravænnet sidst på året. Planen er at han bliver her på gården frem til marts 2013, hvorefter han flytter over til sin nye ejer på Sjælland. Han vil som allerede planlagt deltage på DV's følskue i Ikast 29. juli.
 
10. juli Magdalene er scannet igen og denne gang var resultatet positivt. Hun er i fol med Bjerregårds Witek. Chascha blev ved samme lejlighed undersøgt og hun er stadig i fol. Næste år skulle der så gerne komme to føl her på gården.
 
30. juni Chascha havde for anden gang føl med på Blue Hors følskue. Campari gjorde som sin søster fik en superfin beskrivelse og gik i finalen. "Dejlig højtstillet hingsteføl af god type og med et dejligt higstepræg. God balanceret galop med godt afskub bagfra, ham ser vi igen i finalen"
Vejret var perfekt og dagen blev sluttet af med helstegt pattegris. Bettina, Claus, Jonas og Amalie var taget med og hjalp med at holde styr på Simone og Sabine når vi var i ringen. Tak for hjælpen.
 
29. juni Jørgen fik sit ønske om regnvejr opfyldt. Jeg har så brugt formiddagen på at få opdateret hjemmesiden. Der er blevet oprettet endnu et "faneblad" himmelheste. Heri er lagt billede og en kort beskrivelse af de heste, som vi desværre har mistet, enten ved naturlig død eller aflivning. Herunder er der så link til hesten/ponyen egen side med mere beskrivelse, billeder og resultater. Fremadrettet vil kun de heste, der er i stalden ligge under "Dansk Varmblod" eller "Welsh" resten vil kunne findes ved linket der kommer enten under "Solgt" eller "Himmelheste". Forhåbentlig flest under "Solgt"
Der er også lagt et par billeder ind på Campari og Medina's sider.
Eftermiddagens projekt er fletning af Chascha og Campari. Vi ser frem til følskue i morgen lørdag, hvor Bettina og Claus og deres børn Jonas og Amalie kommer med. Det er altid rart at have et par ekstra hænder, når der skal fremvises to heste. Simone og Sabine skal jo også med og heppe på deres føl.
 
28. juni Græsset blev slået tirsdag og i dag er det blevet presset og wrappet. 38 minibig  blev det til. Forhåbentlig bliver det vejr til at få lavet hø senere på sæsonen. Jørgen har efterfølgende spredt kunstgødning, så nu må der gerne komme lidt regnvejr.
Chascha og Campari er blevet vasket, så de kan være finde til følskue på Blue Hors på lørdag. Campari tog det stille og roligt. Han fandt sig endda i at få tæppe på bagefter og stod med det i et par timer. Det plejer vores føl nu ikke at finde sig i. Så får vi se hvad han siger til at blive flettet i morgen.
 
24. juni Sommerferien er slut for Chianti. Hun er atter på Vejle Rideklub for at blive klargjort til kåring
 
22. juni Magdalene og Medina er hjemme igen. Nu håber vi så at Bjerregårds Witek har sørget for at vi får et Welshføl her på matriklen til næste år.
 
21. juni Endnu engang har vi fået opdatering fra Mette om hvordan det går med Mischa og Montana. Det går rigtig godt. Malou har været til stævne på Mischa flere gange, det er gået godt og de har fået rigtig fine kritikker og dommerkommentarer med hjem  Pernille er kommer i gang med Montana og det går også rigtig godt. Denne gang har Mette sendt en CD med billeder - tak for det Mette
Malou og Mischa til stævne - fuld koncentration


Pernille på Montana


Der er flere billeder på Mischa's og Montana's egne sider
 
16. juni Fredag og lørdag har vi været på Horsens dyrskue. Denne gang uden hest, men det betyder jo ikke at det behøver at være kedeligt. Vi havde kun været der 30 minutter da Jørgen og pigerne mødte en journalist, der mente at der skulle skrives om pigernes første dyrskue. I Horsens folkeblad kom der fredag en artikel, hvor der er billede af Jørgen, Simone og Sabine, men farbror Søren og faster Jette i baggrunde. 5 måneder gammel og så allerede i avisen.
http://hsfo.dk/horsens/hf139646/dyrskue-aabnet-med-sol-og-godt-humoer/4
 
13. juni Magdalene er scannet tom og af sted til hingst igen. Denne gang bliver det Bjerregårds Witek der får ansvaret for at Magdalene kommer i fol. Det plejer han ikke at have problemer med.
 
12. juni Det er ikke altid positive ting der sker her på gården.
Kirkelodgaard's Malou, vore lovende 2 års Welsh hoppe, vores første Ungdyr Champion er her ikke mere. Dyrlægens dom var brud i bækkenpartiet og aflivning. Der var intet vi kunne gøre.
Hun var udset til at være hendes mors afløser som avlshoppe. På showbanen opnåede hun fine resultater de gange hun var af sted med titlen som Ungdyr Champion sec B, som det bedste resultat. 21 april blev hendes sidst dag til show, her fik hun lutter 8 taller, fløj, ærespræmie og dommerkommentaren "lovende unghoppe"
Tak for alt Malou, du vil blive savnet.

 
11.juni Så blev Simone og Sabine 5 måneder. Et par billeder af vores seje tøser.
8. juni Magdalene er scannet. Der er desværre intet føl i hende, så hun må af sted igen.
 
25. maj Magdalene er hentet hjem fra hingst. Forhåbentlig er hun i fol. I så fald vil der kommer føl sidst i marts - først i april 2013.
Campari er meldt til Blue Hors følskue 30 juni 2012
 
18. maj I dag to hele familien :) til Vejle rideklub for at se Chianti løsspringe. Det gjorde hun rigtig fint. Lysten til at springe lyser ud af hende og hun bedømmer afstandene fint og kommer flot over springene. I morgen kommer hun så hjem på en velfortjent sommerferie inden der igen står ridning og klar
14. maj Det går rigtig godt med Montana. Han er i ridning hos en dygtig ponyrytter, så han lige har været reddet lidt inden Pernille skal til at ride ham. i dag har Pernille så været oppe og ride på Montana for første gang. Hun klarede det superflot og var ikke til at skyde igennem bagefter. Tak for opdateringen Mette.
13. maj Malou og Kirkelodgaard's Mischa har igen været til stævne. Denne gang udenbys. Det var gået rigtig godt. De var kun 1 point fra en delt førsteplads. Flot Malou
 
8. maj Chascha er scannet og hun er i fol - jubii.
Der skulle gerne komme et Lambrusco føl i april 2013.
 
2. maj Malou og hendes familie er blevet så glade for Mischa at lillesøster Pernille også vil have en Welshpony. De har i dag hentet Montana. Vi ønsker Pernille held og lykke med Montana og håber at hun bliver glad for ham.
 
30. april Det gode vejr blev udnyttet til at få Chivas på ridebanen hvor der blev optaget lidt video og taget lidt billeder af ham. Der er lagt billeder ind på Chivas egen side.


Chaschas føl har fået navn. Han hedder Kirkelodgaards Campari. Der er blevet oprettet en side til Campari.
 
28. april Magdalene er blevet kørt til hingst. Denne gang prøver vi Bjerregaards Apollo.
 
27. april I dag var en tur på Vejle Rideklub og så Chianti under rytter. et går rigtig fint med hende.
 
22. april Simone og Sabine er blevet døbt i dag. Bortset fra at Sabine først kom til at sidde lige ved højtaleren og begyndte at græde gik det godt. Der blev byttet rundt så Sabine kom væk fra højtaleren og så var hun glad igen. Ingen piveri da de blev døbt og resten af gudstjenesten sov pigerne sødt.
 
21. april Kirkelodgaard's Malou tog hul på showsæsonen. Hun deltog på Jysk Plagskue i Egtved og blev bedste sec. B med karaktererne 88888. Tak til stutteri Gribsvad for ærespræmien.
Det var samtidig første gang Simone og Sabine var med til show. De sov dog og oplevede ikke noget af showet.

Tak til Charlotte Jensen for de gode billeder.
Om eftermiddagen blev Chascha insemineret. Vi har valgt at bruge Lambrusco Ask igen.

 
12. april  Endelig er ventetiden slut. Chascha folede kl. 6.45. Et dejligt langbenet hingsteføl efter Favorit Ask. Aftegn har vi vist ikke betalt for.

  
9. april Chianti er blevet kørt til Vejle Rideklub. Planen er at Peter skal tilride hende. Derefter skal hun hjem på sommerferie og så rides igen op mod en kåring i august. Ja sådan er planen pt.
Medina keder sig nok lidt på fold med mor. Lidt krumspring kan man jo altid lave.

 
3. april  Vinterfoldene er nu indraget, pløjet op og sået til. Ikke popul������rt hos hestene, som må nøjes med en lille fold indtil sommerfolden er klar til at blive taget i brug.
  
23. marts Mischa bliver 6 år i dag og når man er Malous pony bliver man fejret med maner. Flag, morgensang og godbider fra morgenstunden og så lige en rugbrødslagkage om eftermiddagen.
Lige et billede af Malou og rugbrødslagkagen.

 
20. marts Så har Magdalenes føl fået navn. Kirkelodgaard's Medina. Hun har selvfølgelig også fået sin egen side under Welsh. Nu mangler der bare at blive lagt nogle flere billeder ind af damen. De kommer senere.
17. marts I dag har Malou været til stævne på Mischa. De fik 65% og blev første uplacerede ved deres andet stævne. Flot klaret Malou. Vi ser frem til at høre mere nyt fra Malou og Mischa
 
5. marts   Så kom årets første føl. Kl 1.45 fik Magdalene et smukt hoppeføl efter Bjerregård's Witek.
Godt gået Magdalene.

 
3. marts  I dag har vi været på besøg hos Malou og Mischa. Vi fik set Malou ride Mischa. De er et rigtig flot par og Malou rider Mischa rigtig flot. De skal nok nå langt de to. Vi glæder os til at følge dem.
  
23. januar  Malou har været ude og starte stævne på Mischa  i weekenden. Malou fik Mischa ned i starten af december hvor hun ikke havde været reddet i flere måneder og allerede inden hun har haft Mischa i to måneder er de klar til stævne. Godt gået Malou.
 
11. januar Så er der kommet nye beboere på Kirkelodgaard. Simone og Sabine kom til verden på Kolding Sygehus.

 
Op 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008