Kirkelodgaard's  DV og Welsh sec. B


2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
Nyheder på Kirkelodgaard 2014
Startside
Nyheder
Lidt om os
Dansk Varmblod
Welsh
Hingstevalg
Links
Salgsliste
Solgt
Himmelheste
   
30. august Traditionen tro deltog vi i Fyns følskue. Normalt har vi et welshføl, men i år har vi for første gang to welshføl. Vi lejede en trailer og tog begge føl med.
Magdalene var ikke rengående, så vi satsede på at kunne fremvise begge føl ved siden af Monick, hvilket gik over alt forventning
Der var tilmeldt 5 sec B hingsteføl. Master var den ældste og Montoya den næstældste og de var derfor klassens to første føl. Den rangering var uændret ved klassens afslutning. Master vandt klassen med karakterene 8 8 8 9 8. Montoyas fik karakterene 9 8 8 7 8. Han var det eneste hingstføl der fik 9 i type, men måtte overlade førstepladsen til Master pga. Masters højere karakter for bevægelse og charme (dommerens kommentar).
De gik begge videre til finalen og Master opnåede ærespræmie.
Samtlige af Magdalenes afkom har nu opnået ærespræmie. Flot resultat synes vi.
Tak til Stutteri Gribsvad for ærespræmien.
Tak til Ida for hj��lp med fremvisningen af Monick og til Jette og Flemming Bjerregård for at hold styr på hhv. Simone, Sabine og Magdalene.
 


En flot afslutning på Kirkelodgaards showsæson.
 
16. august Det lykkedes at få tørvejr og gå halmen tør i hus. Der gik ikke mange timer fra vi var færdige med at få halmen ind til det regnede igen. Heldig må man sige.
 
10. august Endelig blev der høstet. Kornvognen er atter fuld og der er mere end nok havre til vinteren. Nu mangler vi "blot" at få halmen i hus.
 
3. august Welshshowet i forbindelse med den årlig kåring blev en succes for Kirkelodgaard. Kirkelodgaard's Monick først føl Kirkelodgaard's Montoya blev på Horsens dyrskue bedste welshføl og de mange rosende ord han har fået med på vejen gjorde, at vi besluttede at tage til Sjælland for at deltage i welshshowet. Vi drog af sted lørdag og installerede Monick og Montoya i en dejlig stor boks i en af Dorthealysts stalde. Resten af dagen så vi de ponyer, der deltog i den årlige kåring. Om aftenen kørte vi til Roskilde og overnattede ved Charlottes mor. Simone og Sabine protesterede dog over ikke at skulle have Monick og Toya med.
Søndag tog vi retur til Dorthealyst. Montoya havde hygget sig og måtte have den helt store vask. Han nåede heldigvis at blive tør inden han skulle i ringe.
Vi var så heldige at familiemedlemmer og venner, der ellers ikke kommer til hesteshow, kom og hjalp Simone og Sabine med at heppe på deres ponyer.

Montoya var først i ringen. En imponerende følklasse med 7 føl af alle sectioner. Montoya var den ældste og gik derfor fra starten forrest. Kun et enkelt føl fra stutteri Thers formåede at kommer foran og Montoya fik et flot 2 plads i følklassen. Denne placering gav ham adgang til sec B ungdyr- og hingstechampionat.

Monick var kommet i en meget stræk hoppeklasse. Hun leverede et par superflotte travrunder og viste sig optimalt for dommerne. Med stutteri Bjerregård havde taget deres to bedste hopper med og Monick måtte nøjes med en flot 3 plads.

I eftermiddagens finale var Montoya yngste deltager i ungdyrchampinatet og blev Ungdyrchampion foran to flotte 2 års hingste. Efterfølgende var det hingstechampionatet det gjaldt. Her tog Montoya titlen som Reserve Hingstechampion efter den ældre avlshingst Clausholm Viking. Clausholm Viking blev senere Sec B Supreme Champion og Reserve Best in show, så Montoya var i fint selskab.
Lige et par billeder fra showringen og af rosethøsten.27. juli Kirkelodgaard's Chablis deltog i dag i DV følskue i Ikast. Det var en rigtig var dag og vi var heldigvis taget af sted i god tid. Springføllene skulle bedømmes fra kl 10 og Chablis skulle i ringen ca. 11.30. Sådan var tidsplan i hvert fald lørdag aften. Da vi kom til Ikast ved 9 tiden viste det sig at tidplanen var rykket en time frem. Vi havde heldigvis flettet både Chascha og Chablis hjemmefra men der var andre følejere der fik meget travlt med at flette heste.
Chablis fik en fin beskrivelse med 8 i type og 7.5 i helhed.

 
2. juli Efter at have hentet Simone og Sabine hjem fra dagpleje pakkes de sidste ting i bilen, så vi kan tage på miniferie på Landskuet i Herning. Jørgen skal være dommer ved SDM (sortbroget dansk malkekvæg) og vi andre skal være turister. Jørgen er kørt tidligere på dagen. Jeg fortæller Simone og Sabine at vi skal op til far på dyrskuet. "Monick med" lyder det straks. Der lyder højlydte protester fra bagsædet da jeg fortæller at Monick ikke skal med. Monick kom ikke med, men vi havde en god tur hvor Simone og Sabine fik set en masse heste, køer, får, geder, kaniner, høns og katte. Det blev også til en køretur med kaperhestene. Simone valgte det størst og flotteste spand oldenborgere. Dem ville hun køre med. Der var også godt udsyn oppe fra vognen.
 
28. juni Chablis er blevet meldt til følskue. I år tager vi til Ikast den sidste lørdag i vores ferie.
Monick og Montoya er blevet meldt til show i forbindelse med Kåringen på Dortheaslyst.
Master må så vente med at komme i byen til der er følskue på Fyn sidst i august
 .
17. juni Et besøg af dyrlægen og scanning af Chascha og Chianti viste at der er føl i begge hopper. Deres Termin er i starten af maj 2015. Vi håber at Chianti holder på føllet denne gang.
Hestene er nu kommet på døgnfold. De tre følhopperne går på fold for sig selv, mens de fire øvrige kan gå og hygge sig sammen på deres egen fold.
 
15. juni Det kan godt være man trænger til at slappe af efter årets dyrskue, men når det er høvejr må man i arbejdstøjet. 720 stk. høballer er nu i hus. Det vil heste og ponyer nyde godt af til vinter.
Vi har fået et par dejlige SMS'er fra Mette Klena. Pernille og Kirkelodgaard's Montana har være til springstævne. De har arbejde hård i løbet af vinteren og weekendens stævne vist at arbejde ikke har været forgæves. Pernille og Montana har haft 4 flotte nulrunder. Tillykke.


 
13-14. juni Det Østjyske Dyrskue havde i år deltagelse af 10 Welshponyer. Kirkelodgaard blev repræsenteret af Kirkelodgaard's Monick og hendes føl Kirkelodgaard's Montoya. Monick gjorde det rigtig godt og fik fløjpladsen, 23 point og en super beskrivelse. Kirkelodgaard's Montoya blev samtidig udpeget til bedste Welshføl.
Simone og Sabine var selvfølgelig også med på dyrskue og de skulle også lige prøve toget i tivoli.
Det var to trætte ponyer og to trætte piger vi havde med hjem lørdag aften. 
9. juni Monick er hentet hjem fra stutteri Bjerregård, hvor hun har været til hingst. Vi håber at hun er i fol med Bjerregårds Apollo WBH 38, så vi i 2015 kan få en helsøster/bror til Montoya.
 
30. maj  Dyrlægen har atter været på besøg. Chascha er blevet insemineret med Favorit Ask DVH 1045.
  
23. maj Dyrlægen har været på besøg. Chianti er blevet insemineret med Cornettino Ask.
  
11. maj  Pernille og Kirkelodgaard's Montana har haft en travl weekend. De har været til deres første stævne i år. Lørdag blev det til en nulrunde i springning og søndag var det dressur.
Vi har modtage disse dejlige billeder af Mette Klena  

 
3. maj Kirkelodgaard's Medina deltog i dag på Fyns plagskue, hvor Carl Trock var dommer. Hun var eneste 2 års sec B hoppe. Denne gang var karakterene en del bedre end da hun var i Egtved i april. Denne gang var resultatet 9 9 8 8 8. Medina blev udtaget til finalen.
 
25. april Chascha er atter insemineret med Favorit Ask. Samtidig fik vi Chianti checket. Vores tvivl om at hun var i fol blev bekræftet. Hun var tom. Hun blev scannet i fol sidste sommer, men har mistet føllet i løbet af efterår/vinter.
  
16. april  Føllene og deres mødre var lige ude at nyde det flotte forårsvejr.
Chascha og føl

Monick og Montoya

Monick, Montoya, Magdalene og Master nyder den stribe græs Jørgen og Simone giver dem

 
15. april Lige et billede af Chascha og hendes føl efter Favorit Ask

 
14. april Der var ro i stalden efter aftenfodringen. Kl 23.20 da der blev givet wrap og hø i stalden havde Chascha lige folet. Der lå et sortbrunt føl med en smal blis. Som altid klarede Chascha det hele uden problemer. Føllet blev checket og efter 3 hingsteføl i træk var dette års føl et hoppeføl.
Vi fulgte Chascha via overvågningskameraet og inden for 30 minutter var føllet på benene.
 
13. april Chascha er nu gået 2½ uger over termin. Vi vurdere at det er tid til at sætte overvågningskameraet så vi kan følge på fjernsynet uden at skulle i stalden og forstyrre hende.
 
12. april. Plagskue i Egtved blev årets første show for Kirkelodgaard's Medina.
Medina havde "glemt" at man skal stå stille foran dommeren. Bortset fra denne forglemmelse viste hun sig godt.
Næste show for Medina bliver Fyns plagskue 3. maj.
 
3. april Den dejlige solskinsvejr blev benytte til at få Monick og hendes føl Kirkelodgaard's Montoya luftet på ridebanen.
 

 
1. april I 2006 blev Kirkelodgaard's Contes Linet født. Hun var et frisk og kæk føl og alt så fint ud. Desværre mistede hun sin mor Linet, da hun var kun 5 timer gammel. Contes var sej overlevede, fik ærespræmie som føl og er senere kåret i RDH.
I dag 8 år efter blev der så atter født føl 1 april. Heller ikke denne gang var det en aprilsnar.
Monick var gået ca. en uger over termin. Jeg checkede hende mandag aften, men der var intet der tydede på at det skulle komme føl denne nat. Da jeg kom ud for at fodre til morgen kl. 5.30 blev jeg mødt at den sædvanlige vrinsken, dog kom der et ekstra lille vrinsk fra Monick's boks. Det skulle lige checkes og sørme om der ikke stod et fin lille føl ved siden af Monick. Monick havde klaret det hele uden problemer og føllet havde allerede gang i mælkebaren.
 

 
29. marts Vinterfolden er pløjet op og i dag skulle marken så harves. Simone og Sabine ville lige sikre sig at det blev gjort ordentligt, så de kørte lige med i traktoren.

 
21. marts Kirkelodgaard's Master er Magdalenes føl kommet til at hedde. Så må han se om han kan leve op til navnet. Indtil videre er det gået over alt forventning. Han er en meget selvsikker herre.
 
9. marts  Det gode forårsvejr blev udnyttet til at få Magdalene og hendes føl en tur ud på ridebanen. Her blev han vist frem for staldkammerarterne og naboerne, som var kommet til kaffe.

   
5. marts De vi så til Magdalene efter at Simone og Sabine var hentet i dagplejen, var en pony blevet til to. Magdalene havde fået et brunt hingstføl med 4 sokker og blis. Simone og Sabine sørgede godt for Magdalene ved at levere wrap og gulerødder. Boksdøren blev lige åbnet når foderet skulle leveres og så kunne de jo lige klappe Magdalene og se føllet. Lige et billede af herren og hans stolte mor.

 
2. marts Magdalene har termin sidst i midt/sidst i marts. Da vi efterhånden kender hende ret godt, ved vi at hun normalt foler 2-3 uger før fastsat termin. Hun har sat yver og kameraet er sat op. Mon ikke der kommer føl inden for de næste par dage.
 
1. marts Staldhjælpen blevet udvidet. Simone og Sabine trak Magdalene på fold og ind igen. Det var et par stolte piger, der lod Magdalene gå ind i sin boks.
 
Så skriver vi 2014. I 2013 fik vi ifolet 4 hopper, 2 stk DV og 2 stk Welsh. De er ifolet så forventet termin er fra ca. 20 marts til 1. april. Magdalene er den der har først termin, men da hun normalt foler 2-3 uger før termin er det nok nærmere 1 marts og en uge frem vi kan forvente føl fra hende. Chascha har de gange hun har fået føl gået 2-3 uger over termin, hvilket er mellem 15. og 20. april.
Hvornår føllene kommer, vil tiden vise, vi håber på 4 sunde og raske føl.
 
Op 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008