Kirkelodgaard's  DV og Welsh sec. B


  2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
Nyheder på Kirkelodgaard 2008
Startside
Nyheder
Lidt om os
Dansk Varmblod
Welsh
Hingstevalg
Links
Salgsliste
Solgt
Himmelheste
       
  22. December Her fra Kirkelodgaard ønsker vi alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

 
  21. December I går var vi en tur på Fyn for at se til Milton. Det var dejligt at se ham. Han har det rigtig godt og vi så Rikke ride ham. Det var imponerende at se hvad han har lært på kun to måneder.

 
  10. December Hestene har efterhånden fået hele vinterfolden at gå på. Vi har haft den delt op så de har fået en stribe græs hver dag. Derudover er der taget hul få wrapballerne. Hver morgen får de nogle portioner lagt ud på marken, så der er ingen bøvl med at få heste ud.
Der er blevet indkøbt refleksgrimer til både ponyer og heste. De blev bestil pr. postordre og når man så køber 3 stk. grimer str. pony og 3 stk. str. full burde de jo bare passe. Det gør ponygrimerne også, men det er kun Contes der kan passe en grime str. full. Celine og Chascha, som normalt bruger str. full, kan ikke passe grimerne. De indkøbte grimer burde nok være m���rket str. cob og ikke full. De er nu lagt på "lager" da det er for bøvlet at sende dem retur.

 
  3. December I dag har Magdalene og Montana haft smed. Magdalene fik forsko på som hun plejer og Montana var blot blevet lidt langtået og beskåret alle fire hove.
Rikke har haft ringet først på ugen. Det går rigtig godt med Milton, som hun nu kan ride helt uden hjælp. Vi lovede snart at komme forbi og se til Milton.

 
  16. November Så er det lykkes at få et billede at Contes´s løsspringning i Hjallerup 9. august. Billedet er lagt ind under Contes egen side med billeder

 
3. November Efter lidt problemer er hjemmesiden i funktion igen. Der mangler stadig nogle billeder på Montana´s side, men de kommer.
I weekenden er Montana flyttet "hjemmefra". Contes overtog Milton´s boks, og Montana flyttede ind til Mischa og Monick, så nu er de 3 welshplage samlet.
Vi har også hørt fra Milton. Efter kun at have haft Milton i 2 uger ridder Rikke allerede rundt på ham i både skridt og trav. Imponerende synes vi.

  17. Oktober Så er Milton flyttet hjemmefra. I dag kørte vi ham til Fyn, hvor hans nye hjem er. Vi ønsker Rikke Skov held og lykke med Milton.

 
  12. Oktober Også i denne weekend har vi haft besøg fra Sjælland. Denne gang var det Siri og Lærke der var ovre og se til hestene og ATVéren blev også afprøvet på ridebanen.

 
  6. Oktober I weekenden havde vi besøg fra Sjælland, så hestene er blevet ekstra forkælede idet Anna og Anders var fodermester. Der blev uddelt gulerødder og hø med rund hånd, hvilket hestene nød. ATV'eren fik de også luftet og ridebanen stod flot og nyharvet lørdag middag.
Nu er det så Charlotte der står for fodringen igen, hvilket giver knap så mange ekstra gulerødder.

 
  19. Sept. Så blev vinterfolden indviet, til stor glæde for de kære heste. 
  16. Sept. I weekenden blev der lavet indhegning til hestene, så de får en stor fold at boltre sig på i vinter.
Montana´s, Monick´s og Mischa´s sider er blevet opdateret med resultater.

 
  7. Sept. I går var der Føl- og Plagskue i Nr. Snede hvor Gerard van Erp fra Stutteri Rowol i Holland var dommer. Montana, Monick og Mischa var med. Det blev til to fløjpladser en til Monick og en til Montana, som også blev skuets bedste hingsteføl. I konkurrence om skuets bedste føl blev Montana kun slået af Fakla Campion, et super sec. A hoppeføl, som også blev skuets bedste føl på Fyn. Dagen blev afsluttet hyggelig fællesspisning sammen med de øvrige Welshdeltagere. Der bliver lag resultater ind på ponyernes sider snarest. 
  2. Sept. Den forgangne weekend har været en travl weekend.
Lørdag var Montana med til Føl- og Plagskue på Fyn. Der var to hingsteføl i klassen og Montana blev nr. 2. Føllet der vandt klassen blev senere skuets bedste hingsteføl og nr 2 af alle føl.
Lørdag sidst på dagen blev havren høstet, så der er foder til hestene i vinter.
Søndag tog vi til barnedåb på Sjælland og da vi var hjemme igen ved 16 tiden blev der kørt halm ind.
Byggen blev så høste mandag eftermiddag. Nu er der så kun at vente på at det forhåbentlig bliver tørvejr, så vi kan få det sidste halm ind.


 
  23. August Vejret er ikke rigtig høstvejr. Der står stadig både byg og havre på markerne og det skal gerne snart høstes. Sidste weekend var vi heldige at få 69 stk små wrapballer ind, så der er både hø og wrap til hestene til vinter, men det ville nu være rart også at få lidt korn og halm ind.
Det er dog lykkedes at få taget et par billeder af Montana og Mischa og de er lagt ind på deres sider.

 
  9. August I går fredag læssede vi Contes og kørte mod Hjallerup Ridecenter. Kl ca. 20 ankom vi til Hjallerup ridecenter og Contes fik lov at slappe lidt af i sin boks mens vi fik lidt aftensmad. Contes kom en tur ud og så på omgivelserne og derefter blev hun flettet.
Lørdag kl. 6 kom vi ind til en hvid hest. Boksen var kalket og Contes havde "lænet" sig lidt op ad boksvæggene. Kl. 9 var Contes klargjort og klar til bedømmelse. Først på fast bund og derefter løsspringning i ridehuset. Efter løsspringningen, som Contes klarede fint, var der opragnereing og karakteristik. Contes gik som nr. 4 ud af 7, hvilket vi var meget tilfredse med. De tre første blev udtaget til eliteskue på Vilhelmsborg i september. Hun fik 8,5 i både springteknik og -kapacitet hvilket var den næst højeste springkarakter der blev givet.
Kl godt 15 var vi hjemme igen med Contes, der havde klaret sig rigtig flot og som var blevet en oplevelse og to lange køreture rigere.
Tak til DV reg. 7 fordi vi måtte deltage når nu DV region 5 aflyste løsspringning for 2 års hopper.
Vi blev taget godt imod og forholdene på Hjallerup ridecenter var meget fine.


Contes egen side er opdateret med resultat og billeder.

 
  5. August Så er det blevet arbejdsdag igen efter ferien.
Contes kom ikke til Vilhelmsborg da løsspringning for 2 års hopper blev aflyst.
Nu har hun været i gang med løsspringning så vi har valgt at melde hende til i Hjallerup d. 9. august.
Montana er meldt til Følskue på Fyn d. 30. august.
Montana, Monick og Mischa er alle meldt til Føl- og plagskue i Nr. Snede d. 6. september
 
 
  22. Juni Contes har været en tur i byen i dag. Vi køre en tur ned til Mette og Gustav, hvor Contes blev løssprunget. Det gik godt og planen er at hun skal løsspringes ca. en gang om ugen.
Contes er nu meldt til 2 års løsspringning på Vilhelmsborg 3. august.

 
  11. Juni Dyrlægen har været forbi og har scannet Chascha. Resultatet var som ønsket - der er et Lambrusco Ask afkom på vej. Så er der blot 10 måneders ventetid før vi ser resultatet.

 
  3. Juni Lørdag d. 31. maj var Monick og Mischa på Fynsk Juni Show.
Monick vandt sin klasse og fik en ærespræmie skænket af Stutteri Bjerregård med hjem.
Mischa var godt gående, men der var nogle gode ponyer i hendes klasse og hun blev 4/5.
Efter en god dag var det to trætte ponyer der var med hjem i traileren.
 
 
  26. Maj Dyrlægen var her i fredags, hvor Chascha blev insemineret. Søndag blev hun scannet for at se om hun skulle insemineres igen mandag. Scanningen viste at der forhåbentlig er et Lambrusco Ask føl på vej. Om ca. 3 uger får vi så besøg af dyrlægen igen og så får vi se om der er føl i Chascha.

 
18. Maj Da vi ikke kan beholde alle de kære heste er Montana er tilføjet på salgslisten.

 
  8. Maj I dag havde vi besøg af dyrlægen. Et af de planlagte besøg vel og mærke.
Magdalene blev scannet og der er endnu et føl på vej. Resultatet ser vi om godt 10 måneder.

 
  5. Maj De kom - de så og de sejrede i hver sin klasse.
Lørdag d. 3. maj havde vi Magdalenes to hoppeafkom Mischa og Monick med på Fyns Plagskue  for Ponyracer. Michelle var kommet fra Sjælland for at hjælpe med klargøring af ponyerne.
Monick var den første af vores ponyer i ringen. Hun konkurrerede med en anden 1 års hoppe, samt to 1 års hingste. Hopper og hingste blev dog oprangeret hver for sig. Monick fik fløjen med 9 i type og 8 i helhed. Hun blev bedste 1 års Welsh sec. B'er og gik videre til finalen om eftermiddagen.
Over middag skulle Mischa i ringen. Hun konkurrerede mod en anden 2 års hoppe, samt en 2 års hingst. Mischa fik fløjen med 8 i type og 8 i helhed. Hun blev bedste 2 års Welsh sec. B'er og gik som sin søster videre til finalen.
Monick og Mischa var de eneste Welsh sec. B ponyer der fik 8 i helhed og gik videre til finalen.
I finalen var der ca.18 ponyer og Monick fik en flot 6 plads.

Det var to trætte ponyer og en træt Michelle vi havde med hjem i hhv. trailer og bil. 
  21. April Magdalene og Montana er hentet hjem igen. Det blev endnu engang Bjerregårds Witek, der fik æren af at bedække Magdalene. Vi havde talt om at prøve Birtley First Addition i år, men han havde fået en flænge i forknæet og blev syet samme dag, som vi kom med Magdalene.
Der er nu oprettet en salgsliste på vores hjemmeside og Milton er blevet sat til salg.
Anna, Anders, Pia og Kristian har været på besøg i weekenden. Anna og Anders har hjulpet med at  fodring af hestene og var også med til at jævne ridebanen med Jørgens ATV'er.


 
  14. april Det blev en travl weekend. Jørgen fik pløjet og harvet den ene mark fredag inden det blev regnvejr. Lørdag var markerne for våde til at køre i. Det blev udnyttet til at køre Magdalene til hingst. Så får Jette og Flemming på stutteri Bjerregård "æren" af at passe Magdalene og Montana en lille uges tid.
Søndag kørte vi først en kort tur med Contes og derefter med Chascha. Om eftermiddagen var Jørgen så i marken igen. Først blev der kørt møg ud og så blev de sidste marker pløjet. Om eftermiddagen kom Knud så og såede havre i den mark der var klargjort fredag.
I dag har både Contes og Chascha så været en tur i traileren, dog uden at blive kørt. Det er ikke til at fatte at hverken Contes eller Chascha  for kun to uger siden ville gå op i trailer.
Der er lagt nye billeder ind af Montana, Monick og Contes.

 
  8. april Dyreskue og showsæsonen nærmer sig.
Mischa og Monick er meldt til Fyn´s Plagskue for Ponyracer d. 3 maj.
Planen er at Contes skal på Horsens dyrskue 30-31 maj.
Da en tur til Horsens dyrskue betyder en tur i trailer har vi måtte gøre noget på dette punkt.
I sidste uge havde vi så Torben Andersen fra Natural Horstraning på besøg. Vi var ganske enkelt blevet trætte af at skulle bruge en masse tid hver gang hhv Chascha og Contes skulle læsses i en trailer. Efter at Torben har været her er det ikke længere et problem at læsse Chascha og Contes.

 
  24. marts Vi vågnede op til endnu en dag med sne og så måtte Jørgen ud med kameraet igen og få nogle billeder med lidt vinterstemning.

 
  23. marts Så er hjemmesiden igen blevet opdateret med flere billeder og links.

 
  9. marts Hjemmesiden er blevet opdateret med billeder af de Welsh pony hingste der har v��ret brugt.

 
  8. marts Så er Montana blevet 15 dage gammel og der er kommet et par nye billeder af herren på hans side.

 
  24. februar Kirkelodgaard´s Montana er Magdalenes føl kommet til at hedde. Han er en kvik fyr, som i går var på fold for første gang under stor bevågenhed fra staldens øvrige heste.
Montana har fået sin egen side og der er lagt lidt flere billeder ind.

 
  22. februar Så har dyrlægen været her og føllet er blevet vaccineret.
Da der kom lidt dagslys viste det sig, at der også var en sok på venstre forben. Altså tre sokker i alt.
Mor og søn har det godt. De har valgt at hygge sig indenfor mens de øvrige heste er lukket på fold.

 
  21. februar Kl 22.15 skulle hestene/ponyerne have deres natmad.
Magdalene stod ikke og "kaldte" på sin mad og det kan kun betyde en ting "føl". Og ganske rigtigt der stod en lille rød herre, med stjerne og to bagsokker og drak mælk. Født 2½ uge før tid og uden at der har være mere optræk til en foling end at der var spænd på yveret.
Magdalene har født sit 4 føl uden problemer og uden at vi har haft grundt til bekymring.
Der var intet at se da vi forlod stalden kl 18. Magdalene var ikke ren endnu da vi kom ud i stelden, så herren  har ikke været ret gammel da vi kom ud i stalden. Nu er hun så blevet ren og de har fået ro i stalden.
Her er han så Kirkelodgaard´s ? (nå ja navn har han ikke endnu) 
  9. februar Så kom www.kirkelodgaard.dk endelig nettet  
       
       
       
Op 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008