Kirkelodgaard's  DV og Welsh sec. B


Nyheder på Kirkelodgaard 2018
Startside
Nyheder
Lidt om os
Dansk Varmblod
Welsh
Hingstevalg
Links
Salgsliste
Solgt
Himmelheste
   
6. oktober Årets sidste Welshshow er veloverstået. Igen havde vi Master og Montoya med i byen. Denne gang var det en Welshdommer, der selv avler avler sec C og D. Det gjorde det svært for vores to drenge. I vallakklassen var der 2 sec A, 2 sec B, 2 sec C og 1 sec D. De to første i klassen blev  hhv. en sec D og C vallak. Master snuppede trediepladsen mens Montoya tog sig af sjetepladsen.
 
   
 
5. oktober I starten af september fik jeg en speciel opringning. "Hvem er dit føl Kirkelodgaard's Calibra efter ?". "Humberto Ask" var mit undrende svar. "Vores første DNA test kan ikke bekræfte det, men vi laver en kørsel mere. Hvem kan han ellers være efter" Når man så en gang har fået et surpriceføl så går tankerne i gang. Men nej Champion, vores eneste hingst stod i indhegning 1 km hjemmefra fra 1 maj til omkring august. Sidst i september ringede jeg og spurgte om de havde fundet 'en far' til mit føl uden at kunne få et svar.
De første 4 måneder af Kirkelodgaard's Calibras liv var vi ikke i tvivl om at han var efter Humberto Ask. Den næste måned vidste vi ikke hvem han var efter. Nu er Calibra 5 måneder og i dag fik jeg så den ventede svar. "Kirkelodgaard's Calibra er efter Frontier Ask"
Så må jeg i gang med at rette hans stamtavle her på hjemmesiden. Heldigvis er der andre der tager sig af arbejdet med at få rettet hans stamtavle på SEGES.
 
15. September I forbindelse med Egeskov Markede havde man i år arrangeret et Pony- og småhesteskue. Da vi pt. kun har 3 Welshponyer i stalden blev det atter Master og Montoya der blev taget med i byen. Master og Montoya var i hold med en 4 års hoppe og en ældre hoppe begge sec B. Dommer Ann Louise Worsøe Jørgensen trak spændingen til det sidste. Hun valgte ikke at oprangere ponyerne efter at have set dem første gang i skridt og trav (nogle dommer opranger midtvejs). Da alle fire ponyer var vist enkeltvis og de efterfølgende gik på ring igen blev Master flytte op på fløjen og vand klassen med karaktererne 9 9 9 9 9, hvilket senere viste sig at være dagens højest score. Montoya som også havde vist sig rigtig flot gik nr 3 med karaktererne 9 8 8 7 8.
Da alle Welshklasserne var afsluttede var der delfinale hvor de to bedste Welshponyer skulle findes til den endelige finale sidst på eftermiddagen. Her deltog 10 ponyer. Master viste sige endnu engang fra sin bedste side med super skridt og trav og vandt delfinalen foran Chopons Evita, en smuk rød hoppe fra stutteri Chopin.
I eftermiddagens finale var der også deltagelse af Fell ponyer, Connemara ponyer, Kanpstrupper ponyer, Miniatureheste og Shetlandsponyer.
Endnu engang var Master klar og viste sig super i både skridt og trav. Han havde selvfølgelig også sit helt eget heppekor på sidelinjen nemlig Simone og Sabine.
Dommeren udpegede en Fell pony til reserve og da spændingen blev udløst blev det Master der blev udpeget til BIS Best In Show.


Vi siger tak til Welshforeningen og Egeskov Markede for ærespærmierne og den fine pokal vi har æren af frem til næste åres Pony- og småhesteskue på Egeskov Markede.
 
13. september Vi har i dag fået konstateret at vi skal have tre føl næste år.
Monick venter føl efter Welsh sec B hingsten Lywimar Adagio
Chianti venter føl efter DV hingsten Todt Un Prince Ask
Chablis venter føl efter DV hingsten Cyrano Ask
Chascha blev desværre ikke i fol efter at have været drægtig med tvillinger og forsøget på at fjerne det ene foster resulterede i at begge fostre gik til
 
2. september I weekenden har hele tre Kirkelodgaard heste/ponyer været til Sydjysk Mesterskab i dressur.
Kirkelodgaard's Milan (kat II) og Alberte Smidt-Rasmussen Nielsen startede LA3-B og opnåede en 9 plads med 67,8%
Kitkelodgaard's Chivas og Sally Line Lundquist vandt MB2-A om lørdagen blev nr 3 i MB3-A om søndagen, hvilket gav dem dem samlede sejer i SJM 2018
Vi ønsker tillykke med de flotte resultater.
Lige et billede af ekvipagen, der er SJM 2018.
 

Kirkelodgaard's Chivas og Sally Line Lundquist
 
15.august Endnu en Welshpony har forladt Kirkelodgaard. Kirkelodgaard's Medina er i dag blevet hentet af sin nye ejer.
Vi ønsker Rosa Dam Sinning og hendes familie held og lykke med Medina. Vi glæder os til at følge Rosa og Medina.


 
12 august Som afslutning på en weekend på stutteri Ask deltog Kirkelodgaard's Champion deltog i dag i Ask løsspringningschampionat for 2 års springheste.
 
11.august Kirkelodgaard's Calibra deltog i dag på DV's følskue i Reg 3. Calibra var det første springføl i ringen. Da de første 7 føl havde været i ringen fik de deres karakteristik. Calibra fik en rigtig fin beskrivelse og blev udtaget til finalen.
Til finalen måtte vi overlade tøjlerne til Peter og Morten Bebe da vi skulle hjem til Smaragt bryllup.
I finalen deltog 6 hingsteføl. Calibra gjorde det rigtig godt og kom hjem med ærespræmie.
 

 
11.august Kirkelodgaard's Madonna er i dag blevet hentet af sin nye ejer.
Vi ønsker Sarah tillykke med Madonna.

 
19. juli I forbindelse med vores sommerferie i Sjællands Odde tog vi lige på besøg hos Ragna, Maya og Milton.
Vi havde ikke set Milton i 9 år så det var dejligt at gense ham. Han er en af Mayas to springponyer og selvom de Maya kun har haft ham i 7 måneder har de allerede høstet mange rosetter herunder en tredjeplads ved Distriksmestereskabet for ponyer indiveduelt samt Distriktsmester for hold.
Vi ser frem til fortsat at følge Maya og Kirkelodgaard's Milton
 
19. juni Det er blevet Chiantis tur til at blive insemineret. Hun er blevet insemineret med Todt Un Prince Ask.
 
15-16 juni  Traditionen tro var vi på Det Østjyske Dyrskue i Horsens. Vi havde Simone og Sabines ponyer Montoya og Master med.
Der var 3 Welsh sec B vallaker i deres klasse. Master tog fløjen med hele 24p og ærespræmie men Montoya blev nr. 3 med flotte 23p.
Master blev også bedste Welsh vallak og deltog lørdag i konkurrencen om skuets bedste vallak. Denne konkurrence vandt han i 2017, så vi var spændt på og han kunne gentage denne succes. Master var den sidste der skulle i ilden og vi kunne se resultaterne fra de andre heste. Master tog det med knusende ro at ringen var omgivet af mennesker og kødkvæget brølede i ringen ved siden af. Han gik som om han aldrig havde lavet andet, stillede sig perfekt foran dommerne og blev også belønnet med konkurrencens højdes score og titlen som Skuets Bedst Vallak. Tak for Welsforeningen og Det Østjyske Dyrskue for ærespærmierne.
 

Simone og Sabine havde et travlt dyrskue. Ud over at heppe på deres ponyer deltog de selv i mønstringskonkurrencen for både kalve og ponyer.
Farbror Søren havde de overtalt til at tag to kalve med og de blev mønstret efter bedste evne, hvilket resulterede i en flot roset og en flot præmie for deltagelse.
Rikke Rasmussen udlånte shetlandsponyen Peter Pan og med ham deltog Simone og Sabine i børnemønstring. Det resulterede ligeledes i en flot roset og en flot præmie fra Land og Fritid. Tak for præmierne.

  Simone og Peter Pan

  Sabine og Peter Pan

Sabine  Simone
 
3. juni Michella og Kirkelodgaard's Mischa er i dag blevet Distriktsmestre i Dressur for Kat III ponyer i distrikt 10. Vi ønsker dem hjertelig tillykke.
 

 
16. maj Det er altid en fornøjelse at hører hvordan det går med de afkom vi gennem tiderne har solgt.
I dag fik vi en hilsen fra Kirkelodgaard's Milton. Det første Welshføl født på Kirkelodgaard. Milton har vi ikke 'hørt' fra siden 2009. Vi har fulgt ham på sidelinjen ved at holde øje med de resultater han har opnået på springbanen. Jeg vidste at han var B-pony i spring og at han omkring januar i år fik ny rytter/ejer da hans tidligere rytter/ejer faldt for ponyalderen. Det er så den tredie rytter der skal ud og vinde rosetter med Milton.
Vi blev meget glad for at få en mail med opdating om og billeder af Milton fra Ragna og Maya. Maya og Milton allerede godt i gang på springbanerne.
Her er det dejlige billede vi modtog. Tusind tak for det. Vi håber at få flere opdateringer fra Ragna/Maya og Milton.

 
14. maj Heldigvis er Ci Ci Senjor Ask kommet hjem fra stævne i udlandet. Det passede med at Chablis skulle insemineres og det er hun så blevet i dag. Forhåbentlig holder hun denne gang.
 
11. maj Årets hingstevalg til Chascha blevet Frontier Ask DVH 1232. Dyrlægen har været forbi i dag og insemineret Chascha.
Samtidig blev Chablis checket og hun var ikke drægtig.
 
7. maj Et besøg af dyrlægen gav positive nyheder. Kirkelodgaard's Monick er drægtig med Lywimar Adagio. Forhåbentlig resulterer det i føl april 2019.
Chascha er på vej i brunst. Hun havde børbetændelse efter hendes besværlige foling sidste år (føllet kom baglæns) så derfor blev der taget en svaberprøve for at sikre at hun ikke har infektion i livmoderen. I morgen tirsdag får vi så svar på om hun har en infektion og skal i behandling. Hvis alt ser fint ud skal hun insemineres onsdag.
 
5. maj I høj sol kom Chianti og hendes føl på fold. Kirkelodgaard's Calibra er navnet på Chiantis andet afkom efter Humberto Ask. Både mor og søn nød at komme ud og spadsere. Calibra fulgte pænt sin mor rundt på folden uden at komme i nærkontakt med med hegnet.

 
4. maj Efter at have spist aftensmad ved pavillonen med udsigt til hestene på fold tog vi Chianti ind og lod de andre gå ude lidt længere. Ingen tegn på at foling skulle være lige op over. Ingen vokspropper blot en træt drægtig hoppe, der havde en lille uge til termin.
Der var ro i stalden da Simone og Sabine gik i seng.
Lysene var tændt i vinduerne for at markere 4. maj og der blev set ishockey i fjernsynet. Da Danmark var foran 2-1 mod Tyskland blev overvågningen checket.
Chianti stod roligt i sin boks men hun var ikke alene. Foran hende lå et føl.
Da vi gik ud i stalden blev vi mødt at et følvrinsk. For ikke at stresse Chianti checkede vi ikke føllets køn, men konstaterede blot at hoppe og føl har det godt.
Nu bliver de lige fulgt lidt på overvågningen inden vi går ind og hilser på det nyankomne Kirkelodgaard føl.
 
28. april Chablis er hentet hjem efter en 'ferie' i luksus på Blue Hors. Hun plejer altid at gå direkte op i traileren, men hun skulle lige nyde omgivelserne og stod lige 5 min på rampen og nød det god vejr. Da hun så endelig besluttede sig for at koncentrerer sig gik hun direkte op i traileren. Hun får lov at komme en tur til Blue Hors igen d. 11 maj når hun skal scannes for at se om hun er i fol.
 
27. april Montoya og Master er draget i byen for at blive tilredet. De er begge leveret hos Gustav Meinertz, som skal sørger for at de bliver rideponyer.
 
20. april Det blev tid til at hente Monick hjem igen. Forhåbentlig venter hun føl efter Lywimar Adagio. Det vil tiden vise. Vi krydser fingre for at vi i 2019 igen skal have et Welshføl i stalden.
 
16. april Ferien er slut for Chasmin. Hun er atter kørt til Vejle Rideklub, hvor Sarah Kroman Rosenlund står for klargøring og senere fremvisning til årets kåring.
 
13. april Endnu en hoppe er klar til at tage hingst. I går konstaterede vi at Monick var blevet hestegal og i dag blev hun så læsset og kørt til stutteri Bjerreg��rd i Nr Snede.  Lywimar Adagio får igen i år æren af at bedække Monick.
 
10. april Følplanerne for 2019 er ikke helt færdige mht. hingstevalg. Det har dog længe været besluttet at Chablis skulle insemineres med Ci Ci Senjor Ask. I dag har vi så været på Blue Hors med Chablis. Hun kan så få lov at nyde et par dage i en luksusboks mens hun blive insemineret.
 
2. april Endelig er der ved at komme forår i luften. Det betyder dog også at hestenes vinterfold  i dag er blevet pløjet op med henblik på såning af byg, med græsudlæg selvfølgelig. Hopperne har fået en lille del af sommerfolden at gå på mens hingsten og vallakkerne har fået ridebanen.
 
1. marts Chasmin er hjemme igen. Sara Kroman Rosenlund har på en måned tilredet Chasmin. Chasmin får nu et par måneders pause inden hun skal i ridning igen og gøres klar til kåring.
 
21. februar I dag kom der så en hilsen med en video Sally og Chablis. Nu er også Chablis under rytter. Da Chablis blev eksteriørkåret i efteråret er planen, at hun skal være i ridning indtil udgangen af marts. Til april er planen så at hun skal hjem igen og ifoles.
 
12. februar Efter 10 dage i 'ridning' fik vi i dag en hilsen fra Sara og Chasmin. Der kom en video af Chasmin der rides. Hun har ligeledes været løssprunget. Det ar som Chasmin fik på sin højre side som føl (lige hvor sadlen ligger) har heldigvis vist sig ikke at generer Chasmin under ridning.
 
3. februar Så blev det Chablis tur til at komme i ridning. Hun er sendt til Lundquist Dressage ved Sally Line Lundquist. Sally ejer Kirkelodgaard's Chivas som hun rider MB0-A dressur på så mon ikke hun kan klare opgaven med at tilride Chablis. Planen er at Chablis skal tilrides/rides ca. 2 mdr. og derefter hjem igen og ifoles.
Chablis fik æres af at stå side om side med sin halvbror Chivas.
 
1. februar Chasmin er i dag sent i tilridning. Hun er ikke "flyttet" så langt hjemmefra. Sarah Kroman Rosenlund, som holder til på Vejle Rideklub, har fået Chianti i tilridning med henblik på en sadelkåring til sommer. Hun blev mål inden "afgang" 171 cm i stang. Vi ser frem til at se hende under rytter i den nærmeste fremtid.
 
7. januar Familieudflugt til Varde Rideklub. På Sally Line Lundqvist facebookside havde jeg spottet at Sally skulle starte Kirkelodgaard's Chivas i LA4-A og MB0-A.
Chivas er den eneste dressur hest vi har avlet, da vi får flere år siden vandt en gratis bedækning og fik ifolet Chascha med Samarant.
Det var dejligt at gense Chivas, som vi ikke hade set siden han flyttede hjemmefra i 2013. I LA4-A blev Sally og Chivas nr 2 med 71,765%  mens de opn����ede 65,64% i MB0-A, hvor Chivas lige skulle blive "bang" hvilket kunne ses på procenterne.
Vi fik en god snak med Sally, som gerne ville have at vi lavede en "kopi" af Chivas. Dette er dog ikke realistisk da Samarant for år tilbage blev kastreret.
Det var også rigtig sjovt at stå på tilskuerpladsen og se sit afkom på dressurbanen samtidig med at andre tilskuere, der ikke vidste vi havde avlet Chivas, rose ham og Sally for deres ridt.
Efterfølgende har via aftalt med Sally at hun får Chablis i tilridning fra 1 februar.
 
januar Godt nytår. Så er vi godt i gang med 2018.
Vi venter et enkelt føl i år. Chianti venter føl til maj efter Humberto Ask (en helsøster til Chackline)
C'ridnhasmin bliver 3 år og skal tilrides og kåres i år.
Chablis, som blev eksteriørkåret i efteråret, bliver 4 år og vi forventer at hun skal tilrides og derefter ifoles.
Chascha, Chianti og Monick forventer vi også at ifole i år.
Master og Montoya bliver 4 år. Vi forventer, at de skal tilrides i maj måned. Derefter håber vi, at kunne finde en rytter til hver af dem, som mangler en ridepony og som vil låne dem i et par år.

Kirkelodgaards Milton har fået ny rytter. Han har gået MB1 spring og har indtil nu flugt to ponyryttere til de faldt for aldersgrænsen for at ride pony. Nu er hedder hans ejer og rytter Maya Ceder. Vi håber de to får mange gode ture sammen.
 
   
Op