Kirkelodgaard's  DV og Welsh sec. B


  2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
Nyheder på Kirkelodgaard 2015
Startside
Nyheder
Lidt om os
Dansk Varmblod
Welsh
Hingstevalg
Links
Salgsliste
Solgt
Himmelheste
13. juni Chianti er blevet insemineret. Igen i år har vi valgt at bruge Cornettino Ask til Chianti. Vi har besluttet at hvis hun kun bliver insemineret denne ene gang i år for ikke at få alt for sent føl. Hun bliver først checket når hun burde være 70 dage henne.
 
12. juni I år tog vi Kirkelodgaard's Medina med på Det Østjyske Dyrskue i Horsens. Hun har ikke været i byen siden plagskuet på Fyn i 2014 men selvom hun denne gang skulle mønstres i hovedtøj opførte hun sig som om hun ikke lavede andet end at blive mønstret.
Det blev til 23 point  og udtagelse til konkurrencen om skuets bedste 3 års.
Som 1 års tog hun titlen som skuets bedste 1 års. At gentage denne bedrift og blive skuets bedste 3 års havde vi ikke drømt om. Men Medina følte sig hjemme i Horsens. Hun skridtede som en puma (citat dommer Bjarne Thers) og travede stabilt uden at slå i galop og så stod hun bare bomstille foran dommerne. Hun tog titlen som skuets bedste 3 års fik et flot ����������resbånd (som hun selv var skrækslagen for) samt en fin ærespræmie.
Simone og Sabine stod og heppede på sidelinjen og var uden tvivl stolte af deres pony.


 
20. maj  Kirkelodgaard's Chasmin en uge gammel

  
14. maj 

Chiantis og hendes føl på fold


 
12. maj Endelig kanp 3 uger efter termin folede Chianti her til aften.
Hun gik på fold med Monick som selskab. De gik roligt og græssede kl 20. Kl 20.15 kunne vi se at Chianti havde lagt sig ned bag brandestakken. Ved nærmere eftersyn havde hun lige folet. Mor og føl lå stadig og sundede sig.
Føllet transporteret i stalden i en trillebør med mor Chianti lige i hælene og med Simone og Sabine som tilskuere.
Første billede blev taget af en gammel Nokia C2 telefon, derfor den lidt grynede kvalitet


 
10. maj Chascha driller lidt i år, så hun er blevet insemineret igen. Det bliver så sidste gang i år uanset om hun holder eller ej. Vi vil helst undgå at få føl senere end midten af maj og da Chascha har det med at gå 11 måneder og ca 3 uger så ved vi at hun hvis hun holder foler sidst i april / start af maj.
 
18. april Master og Montoya deltog i Jysk Plagskue. Master tog fløjen og henviste Montoya til andenpladsen.
13. april  Chascha er blevet insemineret i dag.
 
8. april Monick er i dag kørt til stutteri Bjerregård, hvor hun skal bedækkes med Bjerregårds Apollo.
 
2. april Pernille og Kirkelodgaard's Montana har været til springstævne i dag. De startede stilspringning og fik en flot 3 plads med 8,0 i stilkarakter.
Vi ønsker Pernille tillykke.
 
22. marts Hingstevalget til Chascha faldt i år på Ci Ci Senjor Ask.
Dyrlægen har været forbi og insemineret hende i dag.
 
23. Februar Om lidt blir her stille
om lidt er det forbi
fik du set det du ville
fik du hørt din melodi

I dag blev her bogstavelig talt stille på Kirkelodgaard. Vores først welshpony, stammoderen til alle Kirkelodgaards welshponyer forlod gården for sidste gang.
Magdalene kom til Kirkelodgaard få måneder efter af vi købte gården. Hun skulle "bare" have været selskabspony et par år og derefter forlade os igen for at få en karriere som ridepony.
Men Magdalene ville det anderledes. Hun vandt vores hjerter og i stedet for at blive ridepony blev hun avlshoppe på Kirkelodgaard.
Vi udstillede Magdalene første gang som 3 års på Horsens dyrskue, siden blev hun kåret og har været udstillet som følhoppe.
Derudover har hun været med hver gang hendes føl har været til følskuer.
Det blev til 8 dejlige føl, 4 hingsteføl og 4 hoppeføl, som alle har klaret sig rigtig flot til diverse shows.
I 2014 fik Magdalene sit sidste føl og samtidig fik hendes datter Kirkelodgaard's Monick sit første føl. Fyns følskue blev den sidste gang Magdalene fulgte et at sine føl og sit første barnebarn til følskue. For første gang i de 8 år vi har haft føl med til følskue var der 5 Welsh sec B i klassen (alle hingsteføl). I en så stor klasse stod Magdalenes sidste føl Kirkelodgaard's Master fløj, men hendes første barnebarn Kirkelodgaard's Montoya (som i august blev Ungdyrs Champion og  Res. Hingste Champion ved showet i forbindelse med årets Welshkåring) stod nr. 2.
Magdalene afkom har hentet adskillige rosetter, titler og ærespræmier med hjem fra shows og også dem vi har solgt har klaret sig rigtig flot på både spring- og dressurbanen.
Magdalene var også den første pony som Simone og Sabine stolt sad på ryggen af og skridte rundt på. Simone og Sabine kunne strigle, nusse, trække og fodre Magdalene uden at vi behøvede at være nervøs for at de kom til skade.
I dag fik Magdalene så de sidste knus og klap af Simone og Sabine før hun som altid troligt gik op i traileren. Denne gang for at køre sin sidste tur.
Skrantende helbredet betød at vi måtte tage afsked med Magdalene.
Vi fik en masse dejlige timer sammen med Magdalene. Nu er det forbi.
Heldigvis har vi stadig to hoppeafkom, et hingsteafkom og et barnebarn efter Magdalene i stalden.
Vi tager ikke til Welsh for at hente en welshhoppe. Kvaliteten i Magdalenes afkom gør at det ikke er nødvendigt. De kan sagtens klarer sig på showbanerne.
TAK for alt Magdalene. Du er elsket, du vil blive savnet og du vil aldrig blive glemt.
Dine afkom vil føre avlen af welshponyer videre på Kirkelodgaard.
 
18. Februar Vi havde håbet på at skulle have 3 føl i år. I dag har vi desværre konstateret at Chascha ikke er i fol.
 
   
   
Op