Kirkelodgaard's  DV og Welsh sec. B


Nyheder på Kirkelodgaard 2019
Startside
Nyheder
Lidt om os
Dansk Varmblod
Welsh
Hingstevalg
Links
Salgsliste
Solgt
Himmelheste
3 november Sarah og Chasmin har siden 4 års kvialifikationsspringenen i august startet et par stævner. I dag startede de så Egnethedstest i Vallensbæk. Som altid gik Chasmin rundt med ørene fremme og lignede en der nød at være i byen. Sarah og Chasmin havde to rigtig fine runder og fik stor ros af dommerne. Hun endte med 800 point, en flot tredjeplads og udtagelse til Unghestechampionatet i Herning marts 2020. Der ser vi frem til at følge Sarah og Chasmin.

 
11. august 14 dage efter kåringen skulle Chasmin startede Sarah og Chasmin DSA 4 års kvalifikationsspringning. Chasmin havde sprunget på banen to dage før og var super springende hvilket resulterede i en flot 0 runde.
Desværre var hun i 4 års championatet lidt for opmærksom på den anden heste, som var meget urolig på banen, og de betød at hun to en bom og dermed ikke giv videre til finalen i 4 års championaterene.
 
3. august  Til DV's Følskue i Ikast havde vi både Candy og Collins med.
Candy var med i det første hold springbetonede føl. Hun fik en superbeskrivelse med 3x8, 3x 8,5 og 9 i galop og 8,5 i helhed. Dommerens kommentar var at hun havde dagens bedste springgalop og giv videre til finalen.
 

 
Collins var lidt ung i og præget af at han pt vokser men vi to ham med da vi synes de unge føl har super godt af denne dag i byen.

 
28. juli Så blev det tid til kåring af Chasmin. Det blev en dejlig dag med super vejr på Team Cabe ved Ringsted. Chasmin var eneste 4 års springhoppe så der var ikke den store konkurrence om fløjpladsen. Efter eksteriørbedømmelsen på fast bund var der løsspringning i ridehuset. Dommerne havde ikke ruttet med karaktererne da de 3 års hopper blev bedømt. Chasmin havde nogle super springserier med flot teknik (synes vi) og massere af overskud.
Det skulle vise sig at dommerne også var rigtig godt tilfredse med hendes springning. Hun fik dagens højeste karakterer med 8,5 i springteknik og 9,0 i kapacitet. Chasmin er første tredjegeneration DV på Kirkelodgaard og hun blev som sin mor og mormor kåret i RDH.
Vi drog glade hjem dog uden hest, for hende tog Sarah med til Køge, med henblik på videreuddannelse af Chasmin. 
24. juni Endelig har Chablis søn fået navn. To dage før han blev født var vi til Phil Collins koncert i Århus og da der blev lagt følbillede op på facebook svarede min fætter Torben (som var med til koncerten) at han da skulle hedde Collins. Tja vi har ikke selv fundet på et bedre bud, så herren hedder Kirkelodgaard's Collins.
 
10. juni Her til morgen var der en ekstra beboer i stalden. I går aftes så Chablis ikke ud til at skulle fole lige med det samme, men her til morgen stod der er fint hingsteføl ved hendes side da vi kiggede på overvågningen til stalden.
Dermed er årets sidst føl og eneste hingsteføl ankommet. Så behøver vi ikke checke overvågningen om natten længere.
 
4. juni Sarah og Chasmin er begyndt at springe bane og i dag tog jeg på besøg med kameraet mens de var på springbanen.
Chasmin sprang en fin bane med ørene fremme. Dejligt at se en glad springhest.
  
25. maj  Der sker meget på en uge. Kirkelodgaard's Candy kom Chianti's datter til at hedde.

  
18. maj Endelig folede Chianti. Kl 5.00 fik hun et dejligt langbenet hoppeføl. Brunt næsten uden aftegn. ½ hvid hov og kronrand er hvad hun har fået af aftegn. De lange ben trængte til at blive rettet ud og allerede samme eftermiddag kom hun med sin mor på fold.
 
 
Chascha er hentet hjem fra Blue Hors. Hun var desværre ikke drægtig i første forsøg og da Cyrano Ask var desværre i udlandet til stævne så derfor har vi denne gang brugt Jewel Ask Z. Vi håber hun er drægtig denne gang.
 
6. maj Monick og Mercedes er i dag blevet hentet hjem fra Blue Hors. Monick er scannet drægtig med Zonyx OX
Simone og Sabine var med til at hjælpe med at hente ponyerne hjem. Vi blev spurgt om vi skulle have hjælp med at læsse. Med der kunne vi pænt sige nej tak. Simone trak selv Mercedes ud af boksen og op i traileren ligesom Sabine havde gjort da vi kørte dem til Blue Hors søndag eftermiddag.
 
1. maj Sarah har både Chianti og Champion i ridning og i dag var vi oppe og se hvor langt der er nået.
På Champion rider Sarah pænt rundt i alle tre gangarter. Han har også været en tur i skoven og tager alle udfordringer rigtig pænt.
Chianti er Sarah så småt begyndt at springe på og det ville de da lige vise frem, så de sprang en forhindring. Desværre har i ikke fået nogle ordentlige billeder af dette.
Vi fik et billede af Simone som lige måtte være hjælper for Sarah. Hun er helt sikkert klar hvis Sarah mangler hjælp i stalde fremover.  
28. april Nu kan vi ligge en meget travl weekend bag os. Vi nåede både at komme til konfirmation og se vores ponyer Kirkelodgaard's Montoya og Kirkelodgaard's Master starte stævne.
Montoya og Master var kørt til Børkop Rideklub og stod der fredag til søndag. Det var nødvendigt for at få kabalen til at gå op.
 
Alberte og Montoya  startede LD1-B og LC1-B både lørdag og søndag. Lørdag havde Alberte feber og Montoya var meget frisk men alligevel red de to pæne programmer. Søndag var Alberte mere frisk hun og Montoya tog em roset med hjem i LD1-B.
 

 
Nikoline og Master havde stævnedebut og startede LD1-B både lørdag og søndag. Det resulterede i to rosetter. Lørdag tog de endda sejeren med over 72% og slog en erfaren pony der har startet DM med en tidligere rytter.
 


En flot debut for begge equipager. Vi var glade for at vi kunne nå at se dem ride begge dag. Det bliver spændende at følge deres udvikling. 
24. april Chascha er hjemme igen forhåbentlig i fol med Cyrano Ask.
 
22. april Monick nåede lige ind af døren inden Chascha tog af sted. I dag er hun installeret et par dage på Blue Hors hvor hun bliver insemineret med Cyrano Ask. Cyrano venter Chianti føl efter i år, men vi kunne ikke nå at se dette føl før Chascha skulle insemineres. Senere på ugen går turen atter til Blue Hors for at hente Chascha.
 
20. april Mens Simone, Sabine og jeg var på Bjerget for at se lam ringede Peter fra Ansager. Monick og Mercedes ville gerne hjem igen. Monick er blevet insemineret med Zonyx OX og vi håber på at hun er drægtig men det vil tiden vise. Vi hentede i hvert fald de to damer hjem og så må vi se hvad scanningen siger i starten af maj.
 
15. april Det er blevet tid til projekt føl 2020. Monick er kørt til Ansager hvor hun skal insemineret. Vi prøver i år at lave et WPBR føl. 50% Welsh 50% OX og gerne en kat I pony. Valget er faldet på Zonyx OX der går Prix St. George dressur. Der er kun frostsæd efter ham så vi håber Ansager kan klare at ifole Monick. Hun holder i hvert fald 'påskeferie' på Ansager Hestehospital.

Chascha har været en tur på Blue Hors for at blive scanne. Hun viser ingen brunsttegn herhjemme og skulle derfor checkes. Hun er sendt hjem igen og skal komme forbi igen fredag. Så går vi lige i tænkeboks for at finde ud af hvilken Ask hingst der skal bruges til hende i år.
 
Samtidig fik vi den dejlige nyhed fra Sally Line Lundquist fra Lundquist dressage at hun og Kirkelodgaards Chivas i weekenden har været til landsstævne i Herning. Chivas blev placeret i en MA1-A og gik også en Prix St Geoge hvilket betyder at han nu er A-hest i dressur. Ikke så ringe eftersom han er det eneste dressur (str hest) afkom vi har avlet. Hvis alt går vel er han med til at gøre sin mor Chascha til Elitehoppe i år.
 
1. april Kirkelodgaard's Champion er sendt i tilridning. Sarah Kroman Rosenlund har fået æren af endnu et Cornettino Ask i ridning. Vi håber han er lige så nem som hans søster.
Kirkelodgaard's Chasmin har nu været i gang i en lille måneds tid og det går rigtig fint.
 
24. marts Kirkelodgaard's Mercedes som Monick's føl hedder indtog i dag folden for første gang. Hun skal nok holde sin mor i form.


+
 
20. marts Så ankom årets første føl.
Kirkelodgaard's Monick havde egentlig termin midt i april, men vi kunne godt se at så lang tid ville der ikke gå.
Da der blev givet wrap til natten gik vandet og Monick var i gang med at fole.
Kl 23.15 kom et yndigt hoppeføl til verden. Efter 2 år uden welshføl på Kirkelodgaard var hun længe ventet.
 
1. marts Sarah Kroman Rosenlund har atter fået Kirkelodgaard's Chasmin i ridning. Nu er ferien slut for Chasmin. Vi ser frem til at følge hende under rytter og forhåbentlig lykkes det at få hende kåret i år.
 
Op