Kirkelodgaard´s  DV og Welsh sec. B


  2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
Nyheder på Kirkelodgaard 2009

Startside
Nyheder
Lidt om os
Dansk Varmblod
Welsh
Hingstevalg
Links
Salgsliste
Solgt
Himmelheste

  24. december Glædelig jul og Godt Nytår ønskes i af os alle på Kirkelodgaard


 
17. december Så kom vinteren til Kirkelodgaard og hestene nød en tur i sneen  29. oktober Efterårsvejret har indfundet sig på Kirkelodgaard. I går regnede det så og sige hele dagen. Trods regnen ville hestene ud.
Alle hestene er blevet vaccineret og Magdalene fik også lige raspet tænderne.
Vi har taget hul på en balle wrap det er dejlig frisk og falder lige i hestens smag.
 
  13. oktober Føl- og Plagskuet i Nr. Snede var sidste show for Kirkelodgaards ponyer for i år. Stalden er gjort klar til vinter og alle heste som ponyer kommer nu ind om natten.
Lambrusco Ask DVE 698 er lige blevet udnævnt til Elitehingst. Chianti har således 4 elitehingste i lige linje. f: Lambrusco Ask DVE 698, mf: Caskir Ask DVE 497, mmf Lancier DVE 356, mmmf: Lucky Light DVE 366.

 
  14. september Vejret har artet sig god og vi kørte 200 baller hø ind i går, så nu er der både hø, wrap og halm i laden.

 
  7. September   Så har vi alle ponyerne hjemme igen efter Føl- og Plagskue på stutteri Bjerregård i går. Harold Zoet fra Ysselvliedt Stutteriet i Holland var dommer og vi fik en rigtig fin beskrivelse af alle tre ponyer.
Vi havde Kirkelogaards Milan med i føl sec B klassen, Kirkelodgaards Montana med i klassen for 1 års sec B og Kirkelodgaards Monick med i klassen for 2 ��rs sec B. Milan var i hård konkurrence med yngre føl og var lidt for plaget til at kunne vinde denne klasse. Montana vist sig rigtig flot og tog fløjen i sin klasse han gik også i finalen blev bedste hingsteplag og næstbedste 1 års. Monick var med i et hold rigtig gode 2 års hvor hun hentede en rød roset med hjem..
 
  3. September Milton har været hjemme på ferie et par uger og han har hygget sig med sine mindre søskende. I dag har vi så kørt ham hjem igen så Rikke atter har sin pony hjemme.

 
  29. August Hjemme igen efter Følskue på Fyn. Milan var ret uimponeret over at være i byen.
 Han klarede sig rigtig fint med 8 i type, 8 i kropsform, 8 i fundament, 8 i bevægelse og 8 i helhed. Derudover tog han også en ærespræmie med hjem. Magdalene har nu fået 5 føl som alle har fået ærespræmie med hjem fra følskue en hel pæn statistik ikke!. 
  26. August Så er det lykkes at få gang i computeren igen og der er da sket lidt den sidste måned.
Markerne er høstet og i år fik vi alt halm ind - tørt halm vel og mærke.
Chascha er blevet scannet og hun er i fol med Samarant.
Chianti er blevet sat til salg. Hun fik en superbeskrivelse og udtagelse til finalen på Blue Hors Følskue så vi har egentlig mest lyst til at beholde hende, men antallet af bokse skal gerne passe til antallet af heste.
På lørdag tager Magdalene og Milan til følskue på Fyn og ugen efter til følskue i Nr. Snede.

 
  28. Juli I dag havde Mischa så rytter på for tredje gang.
Nicole var på besøg og selvom hun ikke havde ridestøvler med skulle hun lige op og ride på Mischa.
Mens Nicole red rundt kom der lige en gruppe på 20-25 motorcykler, forbi uden at det gav nogen reaktion fra Mischa. Lige et par billeder at Nicole's ridetur.

 
  25.Juli De sidste 14 dage har jeg longer Mischa. Hun har været meget lærenem, så allerede efter få dage i longen fik hun  sadel på. Det tog hun rigtigt pænt. I dag har Mischa så haft rytter på for første gang. Også det tager hun rigtig fint. Der er tilsyneladende ikke noget der kan få hende ud af kurs. Super dejligt med sådan en rolig pony.

 
  10. Juli Ja det er ikke altid lige nemt at være pony/heste ejer.
Magdalene er scannet drægtig i dag. Det er åbenbart kun Bjerregård's Witek der behager damen. Til gengæld har hun fået en hovbyld og kan næsten ikke støtte på det ene bagben. Så det måtte dyrlægen også lige kigge på når han nu alligevel var forbi.
Chascha var til gengæld tom. ØV ØV. Hun får sidste chance i morgen da hun har et meget fint æg der "går" inden for 1-2 dage. Om det (som i Magdalenes tilfælde) er vores hingstevalg hun ikke er tilfreds med vil tiden vise.
Contes hygger sig med ponyplagene.

 
  5. Juli Contes er kommet hjem på ferie. Hun skal lige have lidt ferie inden det igen står på forberedelse til kåring.

 
  27. Juni Følchampionatet på  Blue Hors blev en superoplevelse for os.
Chianti var i byen for første gang. Hun fik en super beskrivelse med massere rosende ord og blev udtaget til finalen.
Der var tilmeldt 65 hoppeføl. Kun 5 af de udstillede hoppeføl var efter stutteri Ask´s hingste resten var efter Blue Hors´s hingste. Alligevel havde Casir og Lambrusco hver et føl med i finalen. Casir føllet løb endda med titlen som bedste hoppeføl. Hun var også et super flot og velgående føl som Casir ikke kan lyve sig fra.
Alt i alt en rigtig god dag hvor Chianti fik mange rosende ord med hjem.

 
  19. Juni Chascha er blevet insemineret. Forhåbentlig lykkes det denne gang.
Magdalene bliver hentet hjem fra hingst lørdag - forhåbentlig er hun i fol denne gang.
Der er kommet katalog til Blue Hors følskue. Chianti skal i byen for første gang lørdag d. 27. Juni.

 
  17. Juni Så er der lavet wrap til vinter. Det blev til 45 mini-bigballer, så der kommer ikke til at mangle wrap i vinter.
Chascha blev scannet - desværre ingen føl, så hun skal insemineres igen fredag.

 
  14. Juni Horsens dyrskue er veloverstået. Monick fik 22 point og en rigtig god beskrivelse.
Vi var heldige med tørvejr fredag under bedømmelsen og da det regnede om eftermiddagen var det godt at Welsh ponyerne var opstaldet i en lejet stævnestald så vi kunne sidde i tørvejr. Lørdag var der så solskin.
Monick viste sig fra sin mest charmerende side og lod sig villigt klappe af de børn der kom for at se en rigtig levende pony.

 
  10. Juni Magdalene blev kørt til hingst i mandags da dyrlægen scannede hende ikke drægtig. Det er første gang hun ikke er kommet i fol ved første besøg hos hingsten.
Monick er blevet vasket. Hun skal på Horsens dyrskue fredag og lørdag.
Chianti er meldt til følskue på Blue Hors 27. Juni.
Contes er meldt til kåring 18. August

 
  3. Juni Mandag d. 1. Juni tog vi Montana og Monick med til Fynsk Juni Show. Dommer var Mrs. Etheridge fra England, som selv avler Welsh sec. B ponyer. Montana og Monick kom i samme hold idet 1 års og 2 års hopper og hingste var slået sammen. Jørgen mønstrede Monick og jeg mønstrede Montana. Der var 7 gode ponyer i holdet og det er ikke let at være 1 års hingst og skulle dyste med 1 og 2 års hopper. Montana klarede det nu rigtig godt og fik en flot 3 plads kun slået af to 2 års hopper. Jørgen mønstrede Monick rigtig flot og hun blev nr. 4 efter Montana.
Dommers kommentarer til både Montana og Monick var "Rigtig god sec. B type med god kropsform og gode ben"

 
  30. Maj Chascha er blevet insemineret. Vi brugte Chelly Z, som vi d. 5. april vandt en gratis bedækning  med.

 
  25. Maj I sidste uge blev engen taget i brug af hesten og de går nu alle samlet på samme fold.

Der er lagt nye billeder ind på Chianti's side

 
  11. Maj Kirkelodgaard´s Chianti er Chashas føl kommet til at hedde. Hun har nu fået sin egen side.

 
  4. Maj Så er der lagt ny billeder ind på Milan, Montana eller Monick på deres respektive sider. Chascha´s føl har endnu ikke fået sin egen side så her er billeder af hende. Billederne er fra 2. maj.

 
  30. April Så fik Chascha føl. Kl 01.15 fik hun et flot langbenet hoppeføl efter Lambrusco Ask, brun med en stjerne. Dyrlægen kom forbi og føllet, som endnu ikke er navngivet fik sin følvaccine. Det er også blevet til en tur på fold for mor og datter. Chascha får noget at se til for det er en eventyrlysten datter hun har fået.

 
  25. April Vi har været til hingstefremvisning på stutteri Ask. Lambrusco Ask, som Chascha venter føl efter viste sin kunnen og det var støtternes højde der var bestemmende for springets højde. Springet kunne ganske enkelt ikke sættes højere op. Vi ser frem til at Chascha får føl.
 
 
  20. April Det går rigtig godt med Contes. I denne uge har hun haft rytter på ryggen og ud over et par bukkespring har hun opført sig pænt.
Græsmarken bliver taget i brug lidt af gangen.
Chascha har ikke travlt med at få føl, så vi må vente i spænding lidt endnu.
Magdalene er kørt til hingst søndag så der også til næste år skulle komme welshføl i stalden.

 
  5. April I dag har der været åbent hus hos Stald Hussmann, hvor Chellys Z, Samarat og Union´s Big Ben blev fremvist. Egentlig havde vi besluttet at det kun var Magdalene, der skulle bedækkes i år, men da det tager under 15 minutter at køre til Gårslev, tog vi derover for at se deres fremvisning af hingstene. BFC horses, som ejere hingstene havde udloddet en bedækning ved en af hingstene. Det eneste man skulle gøre for at være med i lodtrækningen, var at skrive sit navn på en kupon, der blev udleveret ved indgangen. Nå ja man vinder jo sjældent, men Jørgen og jeg udfyldte hver vores kupon og afleverede den. Da den flotte fremvisningen af hingstene var overstået, blev der trukket lod og jeg vandt til min store overraskelse en bedækning til en af vores hopper. Det bliver højst tænkelig Chascha der får æren af en bedækning med Chellys Z. Chellys Z er en flot skimmel hingst, som lige blevet færdigkåret i DV. I Herning blev han fløjhingst for de 5 års springhingste. Vi takker BFC horses mange gange for den fine præmie og håber på til næste år at kunne se resultatet - et føl.

 
  3. April Markerne er sået til og der er spredt kunstgødning på markerne. Hestene må affinde sig med den lille fol bag stalden indtil videre. Græsmarkerne er lukkede for heste indtil kunstgødningen er opløst.

 
  1. April I dag er det så tre år siden Linet forlod os kun 5 timer efter at hun have fået sit sidste føl.
Contes er blevet en flot 3 års hoppe og måler163-164 cm i stang.
Planen er at hun skal kåres til sommer og i dag har vi så kørt hende i tilridning. Det bliver helt underligt med en periode uden at hun er i stalden. Heldigvis tager det ikke lang til at tage ud og besøge hende. En af de næste dage bliver der så rokeret rundt på welshplagene og Chascha. Chascha får så den store folingsboks, som de Mischa, Monick og Montana har delt i vinter.

 
  24. Marts Der er blevet lagt et kort videoklip fra Contes springning i Hjallerup ind. Det tager tid at åbne (programmet)

 
  18. Marts I går var Contes på Nørrelund for at løsspringe. Det gik rigtig godt og det lykkedes Jørgen at få et billede mens hun sprang. Salgssiden er blevet opdateret, så nu er flere welshponyer til salg. 
  9. Marts Efter to ugers bøvl er det igen lykkes at få adgang til at opdatere vores hjemmeside.
Der er nu lagt billeder ind af Magdalenes føl, som hedder Kirkelodgaard's Milan.
Yderligere opdateringer kommer snarest.

 
  25. Februar Så fik Magdalene føl. Da hestene skulle fodres i morges blev Magdalene liggende.
Kort efter gik vandet og kl. 6.15 var føllet kommet til verden. Et brunt hingsteføl med en stjerne og aftegn på alle fire ben. Navn har herren endnu ikke men det kommer.

 
  22. Februar I den forgangne uge har vi haft besøg af dyrlægen. Det er heldigvis sjælden han må tilkaldes ud over til vaccinationer. Denne gang var det til en gang hold i nakke/hals/bringe. Ja hvad det helt præcis bør kaldes ved jeg ikke, men i hvert fald kunne den stakkels Contes ikke løfte hovedet mere end 10 cm over jorden. En smertestillende indsprøjtning fik hun, og i løbet af dagen kunne hun så løfte hovedet højere og højere. Hun fik to dage i boksen så var hun helt frisk igen og kom med de andre på fold.
Nu går vi så spændt og venter på at Magdalene skal få føl. Mælken drypper af yveret så mon ikke der kommer et føl inden for kort tid. Siden vil selvfølgelig blive opdateret når hun har fået føl.

 
  1. Februar Forventet folingsdatoer er lagt for Magdalene og Chascha hhv. midt i marts og midt i april. Hvis Magdalene gør som hun plejer, ja så kan vi forvente føl i starten af marts.

 
  21. Januar Selvom vejret ikke var perfekt til at tage billeder tog Jørgen et par billeder af Contes efter dagens arbejde i longen. Her er et af dem.


I mandags blev kattebestanden kraftigt forøget.
Anton og Albert flyttede ind. Mikkeline var ikke helt tilfreds med sine nye venner, men de har meget hurtigt fundet sig tilrette. På billedet ses Anton th. og Albert tv.

 
  17. Januar I dag kom der en "Den store Foderguide" kommet med posten.
Det er en præmie for at have vundet konkurrencen "Ugens Hest". Billedet som har vundet konkurrencen er sjovt nok taget tilbage i 2004 med det dengang helt nye digital kamera.
Der er noget at leve op til for Jørgen og hans nye kamera.
Det "gamle" kamera er da heller ikke kasseret. Det er noget nemmere at have i lommen end Jørgens nye spejlreflekskamera.
I må vente tålmodigt  med at se billeder taget med det nye kamera. Der har manglet lidt solskin for at kunne tage gode billeder på folden.

Kirkelodgaards Chascha og Linet d. 28. februar 2004
 
 
3. Januar

Siden er nu opdateret så alle nyheder fra 2008 er lagt på en separat side.
På denne side kommer nyhederne fra 2009 så til at stå.
Jørgen er gået i gang med at studere sit nyindkøbte kamera. Forhåbentlig resulter det i rigtig mange gode billeder - nu er der i hvert fald ingen undskyldning for ikke at kunne tage billeder af heste og ponyer i bevægelse.
 

Op 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008